„Persekiojant“ Islamo valstybę. Spėkite kas stovi už kalifato projekto?

Autorius: Sarmatas.lt Šaltinis: http://www.sarmatas.lt/10/pers... 2015-10-11 11:02:02, skaitė 2472, komentavo 0

„Persekiojant“ Islamo valstybę. Spėkite kas stovi už kalifato projekto?

Straipsnis buvo paskelbtas dar 2014 rugsėjo pradžioje oro kampanijos „prieš ISIS“ metu. Per neseniai vykusius įvykius Rusija oficialiai prisijungė prie kampanijos prieš Islamo valstybę (ISIS). Kokios to pasekmės?

Patvirtinta dokumentais, bet retai užsimenama naujienų pranešimuose, jog ISIS yra JAV spec. tarnybų kūrinys, samdyti, paruošti ir finansuoti JAV ir jų sąjungininkų Saudo Arabijos, Kataro, Turkijos, Izraelio ir Jordano valstybių.

O tai reiškia, kad ISIS teroristai yra Vakarų aljanso pėstininkai. Kol Amerika tvirtina, kad taikosi į ISIS, realybėje – ji gina ISIS. Oro kampanijos siekis labiau yra sunaikinti Siriją ir Iraką, nei „persekioti teroristus“.

Bet dabar Rusija įsivėlė į kampaniją prieš ISIS, visa tai derinant- koordinuojant su Sirijos ir Irako valdžiomis.

Ką tai reiškia? Oficiali istorija yra tokia, kad Rusija remia Amerikos pasiryžimą kovoti su teroristais. Visa tai dėl gero tikslo.
Realybėje, deja, Rusija (netiesiogiai) kovoja prieš Ameriką palaikydama Sirijos ir Irako valdžių veiksmus prieš ISIS teroristus, kurie taip jau atsitiko, yra Vakarų karinio aljanso pėstininkai, su Vakarų samdiniais ir kariniais patarėjais jų gretose.

Draudžiama skelbti tiesa yra ta, kad teikdama karinę pagalbą tiek Sirijai, tiek Irakui, Rusija (netiesiogiai) konfrontuoja su Amerika. Maskva rems abiejų šalių karą „svetimomis rankomis“ prieš ISIL, kuri yra remiama JAV ir jų sąjungininkų.

Michel Chossudovsky, 2015 m. rugsėjo 30d.
————————————————————–

Islamo Valstybė (IV) yra vaizduojama kaip Amerikos ir vakarų pasaulio priešas.

Su nepakeičiamu Amerikos sąjungininku Britanija, Prezidentas Barakas Obama Irake įsakė įvykdyti seriją bombardavimo reidų, tariamai su siekiu nugalėti Islamo Valstybės (IV) sukilėlių kariuomenę.

Mes be dvejonių esame pasiryžę konfrontuoti prieš Islamo Valstybę… Jei teroristai galvoja, kad mes susvyruosime jų grasinimų akivaizdoje, tai jie labai klysta.“ (Barakas Obama ir Davidas Kameronas, Stiprinant NATO sąjungą, paskelbta London Times, 2014 rugsėjo 4d. pabraukta)

Bet kas stovi už Islamo Valstybės projekto?

Karti ironija, iki pat šiandien Islamo valstybės sukilėliai, dabar žinomi kaip Islamo valstybės Irako ir Levanto (IVIL) islamistų smogikai, buvo paskelbti kaip Sirijos „opozicijos laisvės kovotojai“ nusiteikę „atstatyti demokratiją“ ir nuversti Basharo al Assado valdžią.

O kas stovėjo už džihadistų sukilėlių Sirijoje?

Tie patys, kurie įsakė vykdyti bombardavimo kampaniją, stovi ir už Kalifato Projekto.

Islamo valstybės (IV) kovotojai, dabar esantys tariamais taikiniais JAV-NATO bombardavimo kampanijų pridengtų „antiterorizmo“ mandatu, buvo ir tebėra slapčia remiami Jungtinių Valstijų ir jos sąjungininkų.

Kitaip tariant, Islamo Valstybė yra JAV žvalgybos žinybų kūrinys, prisidedant ir Britanijos MI6, Izraelio Mossado, Pakistano Inter-Service žvalgybos (ISI) ir Saudo Arabijos Generalinės Žvalgybos Prezidentavimo (GIP), Ri’āsat Al-Istikhbārāt Al-’Āmah ( رئاسة الاستخبارات العامة‎). Dar daugiau, – remiantis Izraelio žvalgybos šaltiniais (Debka) NATO liaisone su Turkijos Aukščiausia Vadovybe buvo susijusi nuo pat pradžių samdant džihadistų karius Sirijos krizės metu 2011 kovo mėn.

Žiaurumai, kuriuos įvykdė Islamo Valstybės kovotojai Irake yra panašūs tiems, kuriuos jie vykdė Sirijoje.
Žiniasklaidos vykdomos dezinformacijos pasekoje, Vakarų viešoji nuomonė nežino, kad Islamo Valstybės teroristai nuo pat pradžių buvo remiami Jungtinių Valstijų ir jos sąjungininkų.

Nekaltų civilių žudymas, kuriuos vykdydavo Islamo Valstybės teroristai Irake yra naudojami tam, kad sukurti pretekstą ir JAV karinės intervencijos pateisinimą dėl humanitarinių priežasčių.

Tačiau bombardavimo reidai, įsakyti Obamos, neskirti eliminuoti Islamo Valstybei, kuri yra kaip JAV „žvalgybos turtas“. Deja, atvirkščiai, JAV taikosi į civilių populiaciją, taip pat į Irako pasipriešinimo judėjimą.

Saudo Arabijos ir Kataro vaidmuo

Patvirtinta dokumentais, jog JAV-NATO parama Islamo Valstybei yra nukreipiama slaptai per Amerikos ištikimus sąjungininkus: Katarą ir Saudo Arabiją. Patvirtinta Vakarų žiniasklaidos, tiek Riyadh ir Doha veikimas liaisone ir Vašingtono pusėje vaidino (ir tebevaidina) pagrindinį vaidmenį finansuojant Islamo Valstybę, kaip ir samdant, ruošiant ir vykdant religinę indoktrinaciją teroristinių samdinių jėgų, kurios dislokuotos Sirijoje, tarpe.

Remiantis Londono Daily Express „Jie [Islamo Valstybės teroristai] turėjo pinigų ir ginklų, kuriuos tiekė Kataras ir Saudo Arabija.
„Labiausiai svarbus ISIS finansavimo šaltinis iki šiandien buvo parama ateinanti iš Golfo Įlankos šalių, pagrindinai Saudo Arabijos, bet taip pat Kataro, Kuveito ir Jungtinių Arabų Emyratų,“ (Remiantis Dr. Gunter Meyer, Arabijos Pasaulio Tyrimų centro direktoriumi, Mainzo Universitete, Vokietijoje, Deutche Welle) dw.de/who-finances-isis/a-17720149

Šie pinigai buvo siunčiami ISIS teroristams kovojantiems prieš Sirijos vyriausybines pajėgas.

„Per sąjungininkus, tokius kaip Saudo Arabija ir Kataras, Vakarai rėmė karines sukilėlių grupuotes, kurios nuo tada mutavo į ISIS ir kitus su Al Qaeda susijusius kovotojus. (Daily telegraph, 2014, Birželio 12)

Remiantis Robertu Fisku, IV kalifato projektas „buvo finansuojamas Saudo Arabijos“.

Susipažinkite su Saudo Arabijos paskutiniuoju siaubingu indėliu į pasaulinę istoriją: islamistų Sunitų kalifatu, Irako ir Levanto, Mosulo ir Tikrito užkariautojais – ir Raqqa Sirijoje – ir galimai Bagdado, ir galiausiai Bušo ir Obamos galutiniais žemintojais.

Nuo Aleppo iki šiaurinės Sirijos beveik iki Irako-Irano sienų, ISIS džihadistai ir kitos grupės apmokamos Saudžių, Vahabitų ir Kuveito oligarchų – dabar valdo tūkstančius kvadratinių mylių. (Robert Fisk, The Independent, 2014 Birželio 12d.)

Saudžių kalėjimas

Kaip buvo pranešta, kaliniams buvo pasiūlytas sandėris – likite ir būkite nužudyti ar kovokite prieš Assadą Sirijoje. Kaip dalis sandėrio kaliniams buvo pasiūlyta „malonė ir stipendija jų šeimoms, kurioms buvo leista pasilikti Saudo Arabijos karalystėje“.

Saudžių pareigūnai greičiausiai davė jiems pasirinkimą: džihadas arba mirtis? Bendroje sumoje, kaliniai iš Yemeno, Palestinos, Saudo Arabijos, Sudano, Sirijos, Jordano, Somalio, Afganistano, Egipto, Pakistano, Irako ir Kuveito pasirinko kovą Sirijoje. (Žiūrėkite Global Research, 2013 Rugsėjo 11.)

„Volte-face“: apie posūkį

2014 Rugsėjo 11, sutapus su 9/11 minėjimu, Saudo Arabijos karalius kartu su Golfo Įlankos monarchais paskelbė bendrą nepalenkiamą nusiteikimą remti Obamos šventąjį karą prieš Islamo Valstybę (IV), kuri buvo ir tebėra finansuojama Kataro ir Saudžių pinigais, kaip dalis atsargiai suprojektuotos žvalgybinės operacijos.

delegacija
Valstybės sekretorius Džonas F. Keris (John F. Kerry) kairėje, kalbasi su Džozefu V. Vesfaliu (Joseph W. Westphal), JAV ambasadoriumi Saudo Arabijoje ir Saudžių Užsienio reikalų Ministru Princu Sau dal-Faisal jo atvažiavimo metu Karaliaus Abdulazizo tarptautiniame oro uoste Jiddah, 2014 metas, rugsėjo 11d. Saudo Arabijoje. (Fotografija Brendan Smalowski per Associated Press)

Saudo Arabijos ir Golfo Valstybės, kurios aktyviai prisidėjo finansuojant Islamo Valstybę, jau nekalbant apie samdymą ir teroristų ruošimą Vašingtono vardu, prisiekė jų nepalenkiamą paramą Obamos karinei kampanijai „pažeminti ir visiškai sunaikinti“ Islamo Valstybę.

Paramos pareiškimas kaip dokumentas, įpareigoja „didžiąsias Arabų valstybes dirbti kartu su JAV, atkirsti užsienio kovotojų srautą ir lėšas Islamo Valstybei.“ Jis taip pat patvirtina, kad nariai aptarė „strategiją sunaikinti ISIL kur ji bebūtų, tame tarpe tiek Irake, tiek ir Sirijoje.“

Saudo Arabija suprato, kad „Islamo Valstybės“ grupuotė yra rimta grėsmė taip pat ir jos šaliai, kad ji nėra mainstryminis Sunitų judėjimas. Viena iš Obamos IV plano dedamųjų, siekia pakenkti ideologiniams ir religiniams tvirtinimams, kuriuos Islamo Valstybės kovotojai priskiria Islamui.
Administracija tikisi, kad Rijadas naudos savo įtaką tarp Islamo religinių lyderių. (Voice of America, 2014, Rugsėjo 11d.)

„Nuosaikiųjų teroristų“ samdymas

Kaip susitarimo dalis, Saudžių rūmai turės „būti šeimininku ruošimo įstaigoms, kuriose bus ruošiami tūkstančiai Sirijos sukilėlių, kovojančių tiek prieš Islamo Valstybę, tiek ir prieš Prezidento Bašaro al Assado režimą.“ Absurdiškas ir netikras pasiūlymas. Iki rugsėjo 9, „oficialiai: Saudo Arabija rėmė Islamo Valstybę prieš Bašarą al Assadą, o dabar jai patikėta samdyti džihadistus, tam, kad kovoti prieš Islamo Valstybę. Absurdiškas ir netikras pasiūlymas. Bet žiniasklaida nesugebėjo sujungti taškų ir atskleisti didįjį melą.

Mes turime reikalą su velnišku projektu: Islamo Valstybės architektai informavo pasaulį apie savo pačių teroristų „persekiojimą“, kaip dalį savo antiteroristinės operacijos.

Kol šių veiksmų imamasi prisidengiant „Pasaulinio Karo prieš Terorizmą“ iškaba, JAV neturi motyvacijos taikytis į jos pačios sukurtas IV teroro brigadas, kuriose yra integruotos Vakarų specialiosios pajėgos ir žvalgybos agentai. Faktiškai vienintelė reikšminga ir efektyvi kampanija prieš Islamo teroristus buvo daroma Sirijos valdžios pajėgų.

Nereikia sakyti, „Islamo valstybės“ rėmimas ir finansavimas iš JAV, NATO, Saudžių ir Kataro pusės tęsis ir toliau. Užduotis nėra sunaikinti Islamo Valstybę kaip žada Obama. Tai su kuo mes turime reikalą yra JAV remiamas procesas destabilizuojant ir naikinant tiek Iraką, tiek ir Siriją.
Kampanija prieš Islamo valstybę yra prisidengiama, kaip pateisinimu bombarduojant abi paminėtas šalis, daugiausiai taikantis į civilius.

Galutinis tikslas yra destabilizuoti Iraką kaip valstybę ir padalinti ją į tris skirtingus subjektus.
Platesnis JAV-NATO strateginis tikslas yra destabilizuoti visus Viduriniuosius Rytus, Šiaurės Afriką, Centrinę Aziją, Pietų Azijos regioną, tame tarpe Iraną, Pakistaną ir Indiją.

Prof Michel Chossudovsky

globalresearch.ca

Parengė: Alenas Kostiugovas