ES beprotnamis. Merkel kviečia nelegalus, o Europiečiai nuo jų ginasi

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://sauksmas.lt/es-beprotna... 2015-10-19 10:59:15, skaitė 3573, komentavo 0

ES beprotnamis. Merkel kviečia nelegalus, o Europiečiai nuo jų ginasi

Suomijos premjeras Juha Sipilanas pasakė, kad „padėtis nepakenčiama, nes Šengeno sistema nedirba, prie išorinių sienų nevyksta sutartimi numatyti patikrinimai“. Jo nuomone „Suomija greitai pasieks savo pabėgėlių priėmimo galimybių ribą“.

Vokiečių kilmės lietuvė, šiuo metu gyvenanti Hamburge, šio straipsnio autoriui papasakojo, kad šiame mieste „dėl užplūdusių migrantų gyventi nebeįmanoma, tvyro įtampa, chaosas ir nuojauta, kad greitai įvyks sprogimas visuomenėje ir valdžią paims nacionalistai, kurie imigrantų problemą išspręs savo metodais. Gyvenimo kokybė mieste sparčiai degraduoja, ypač degraduoja švietimo sistema, tvarka mieste.“ Hamburgo lietuvė nepanoro duoti „Šauksmui“ interviu ir paviešinti savo pavardę, nes bijo negatyvios valdžios reakcijos, galinčios pabloginti jos materialinę būklę. Štai tokia „demokratija ir žmogaus teisės“ Vokietijoje.

Tuo metu VFR kanclerė Angela Merkel, matomai pati save paskyrusi ES prezidente, Ankaroje (Turkija) pareiškė, kad ES skirs Turkijai €3 milijardus pabėgėlių problemai spręsti ir pažadėjo pagreitinti šios šalies priėmimo į ES procedūrą. 

Bavarijoje, į Passau miesto geležinkelio stotį kasdien atvyksta dešimtys pabėgėlių. Passau ir kiti miesteliai, esantys Austrijos pasienyje ieško būdų susidoroti su pabėgėliu problema. Bavarijos gyventojų požiūris į imigrantus iš lėto keičiasi ir ne į gerąją pusę, šiandien rašoma RT. Atvirai šia tema ir toliau nekalbama. „Tenka apgailestauti, kad tiems piliečiams, kurie atvirai išsako savo nuomonę, tuojau pat klijuoja ksenofobo etiketę. Kad kalbu su jumis, pas mane atsiras dar daugiau priešininkų, aš įsitikinęs“, - RT papasakojo Passau gyventojas Robertas Šregle.

Vietos pozicijos politikas Ursula Bachuber mano, kad kontrolės priemonės, tokios kaip transporto apžiūra, nepadeda. „Mes nežinome, kas pas mus atvyksta. Šie žmonės iš viso pasaulio: iš Kosovo, Sirijos, Pakistano, Afganistano. Tai yra mes visiškai nežinom, ką įsileidžiam į savo šalį. „Islamo valstybė“ sako, kad nori užgrobti Europą. Ir mes girdime iš policininkų, kad kai kurie iš atvažiavusių pradeda elgtis žiauriai, agresyviai“, – pasakė partijos „Alternatyva Vokietijai“ Ursula Bachuber.

Tie, kas kasdien stebi atvykstant naujus pabėgėlius, nustebę tuo, kaip ši tema pateikiama MIP.

„Laikraščiuose spausdina šeimų fotografijas. O iš tiesų 80% atvykusių – jauni vyrai, kurie keliauja pavieniui. To niekada nerodo“, – papildo pašnekovė.

Vietos gyventojai bijo dėl savo kultūros.

„Šie žmonės į Vokietiją atvažiuoja ne todėl, kad jiems nėra kur eiti. Jie turi ir kitus variantus, kur gauti maistą ir pastogę. Jie atvažiuoja į Vokietiją todėl, kad jiems daug visko pažadėjo. Bet jie su savim atveža ir islamą, kurį platins. Apie tai čia niekada nekalba. Aš bijau, kad Vokietija, o gal ir visa Europa bus islamizuota“, – pažymėjo politikė.

Ursula Bachuber žodžiais, niekas šalyje viešai neaptarinėja susiklosčiusią situaciją ir tai glumina dar labiau.

„Mūsų visuomenei reikia apsispręsti, kiek pabėgėlių mes galime priimti. Taip mes sugebėsime palikti tuos, kurie nori tapti vokiečių visuomenės dalimi, ir padėti tiems, kurie nori sugrįžti į tėvynę ir ją atstatyti. Egzistuoja milžiniškas skaičius problemų, kurias neįmanoma išspręsti, jeigu apie jas viešai nebus kalbama. Tenka apgailestauti, Vokietijoje tai kol kas nevyksta“,- apgailestauja Ursula Bachuber.

Ir vistiktai kai kurie rizikuoja ir pasisako.

“Mes negalime į Vokietiją pakviesti visą pasaulį! Visu pirma visi pabėgėliai atvyksta į mano gimtą miestą. Prabūskite! Tai beprotystė!“- pyksta vietos gyventojas Robertas Šregle.

Spalio 18 dieną pasirodė informacija apie tai, kad Hamburge nežinomieji padegė pabėgėlių prieglaudą. Sudegė 14 kambarių. Informacijos apie aukas nėra.

Pietrytinėje Švedijoje, naktį į spalio 18 sudegė buvusios mokyklos pastatas, kuriame ketino apgyvendinti pabėgėlius. Pastatas Kungsbake sudegė vos praėjus vienai dienai po buvusios mokyklos komunoje Jungbiu padegimo šalies pietuose, kur buvo palanuojama apgyvendinti pabėgėlius paauglius. Manoma, kad šiais metais į Švediją atvyks 150 tūkstančių pabėgėlių.

Kelno mieste buvo užpulta ir sužalota peiliu į kaklą kandidatė į miesto mero postą Henrieta Reker. Ši kairioji politikė rėmė neribojamo imigrantų priėmimo į Vokietiją politiką, tuo tarpu 44 metų užpuolikas buvo bedarbis, būtent tokios politikos, kuri atima iš etninių vokiečių darbo vietas, auka.

Policininkų profsąjungos pirmininkas Raineris Vendt pasiūlė pastatyti Austrijos pasienyje tvorą, kad užkirsti kelią nesibaigiančiam pabėgėlių srautui į šalį.

„Jeigu mes iš tikrųjų norime įvesti rimtą pasienio kontrolę, mes turime pastatyti tvorą išilgai Vokietijos sienos“, – pareiškė Vendt savo interviu leidiniui Welt am Sonntag. Profsąjungos lyderis galvoja, kad be tokios tvoros nėra prasmės steigti tranzitines zonas pabėgėliams.

Taip pat jis pasakė, kad Vokietijai kanclerei Merkel nedera tęsti signalo „Atvažiuokite pas mus“ transliavimą. Mūsų vidinei tvarkai iškylo grėsmė, mes stovime ant slenksčio socialinių neramumų ir kažkas turi paspausti stabdį“,- pažymėjo Raineris Vendt. 

Algimantas Lebionka

Šauksmas