Prasidėjo Vakarų susinaikinimo procesas

Autorius: Versijos.lt Šaltinis: http://versijos.lt/prasidejo-v... 2015-10-26 13:19:06, skaitė 2776, komentavo 0

Prasidėjo Vakarų susinaikinimo procesas

Po 2001 metų rugsėjo 11-osios pasaulis pasikeitė į blogąją pusę.

Aiškiausiai tuos pokyčius galime pamatyti aerouostuose. Keleivių patikrinimas virto procedūra, kuri mažai kuo skiriasi nuo kalėjimuose atliekamų kratų.

Grubiai kalbant, pasaulis pasidarė nebe toks demokratiškas. Atsirado daugiau policinės valstybės ir totalitarizmo elementų. Visur – ir Amerikoje, ir susirūpinusioje senutėje Europoje.

Amerika, kad ką nors nubaustų už rugsėjo 11-ą, įsibrovė į Afganistaną, tuo pretekstu, kad ten slepiasi ben Ladenas, kuris ir organizavo teroro aktą. Mano asmenine nuomone, garbėtroška teroristų vadas viso labo pasisavino pasaulinio atgarsio susilaukusį išpuolį.

Per pastaruosius 14 metų pasaulyje laisvės nuolat mažėja, o nelaisvės elementai, labai primenantys tuos, kuriuos aprašė Orvelas, vis labiau braunasi į mūsų gyvenimus. Tai dar ne fašizmas, bet ypatinga totalitarizmo forma.

Kad kompensuotų piliečiams apkarpytas politines laisves ir įdiegtus į gyvenimą kalėjimo papročių elementus, Vakarai ėmė propaguoti antraeiles pilietines teises.

Saldžią Vakarų vadovų meilę vienalytei meilei, vienalytėms santuokoms, seilėtiems humanitariniams žestams, tokiems kaip kova dėl invalidų teisės ir teisę įsivaikinti vaikus iš užsienio galima susieti su politinio gyvenimo Vakaruose sugriežtinimu ir policinės valstybės elementų gausėjimu.

Pastarieji trys metai pateikė mums naujų siurprizų. Ir dar pateiks. Europai reikia pasirinkti: arba tapti karingai ir nacionalistinei su nacizmo ir fašizmo elementais, arba neatpažįstamai pasikeisti. Migrantų antplūdžio problema – pats baisiausias iššūkis Europai per visą jos istoriją.

Kokia gi dabar susiklostė situacija?

Dėka grobuoniškos Vakarų politikos, buvo sunaikintas iškart kelių pakankamai svarbių šalių valstybingumas. Afganistanas, Irakas, Libija – dabar bando pribaigti Siriją – visos šios šalys buvo užpultos ir sunaikintos. Nepaisant demokratiškos retorikos, Vakarų sukelti kariniai konfliktai buvo ir tebelieka banaliomis agresijomis, tik pridengtomis šiuolaikiniais humanitariniai pasiteisinimais, kurie slepia jų žmogėdrišką esmę. Tiesiogiai ir netiesiogiai destabilizuota Afrika.

Ukraina sunaikino savo valstybingumą lyg ir pati, bet argi neragino jos tai padaryti amerikiečiai, lenkai, olandai, vokiečiai, suomiai, prancūzai, pabaltijiečiai, rėždami ukrainiečiams kalbas Maidane? Taip kad prie sunaikintų valstybių reikia pridėti ir Ukrainą. Europiečiai ir jankiai planingai nuteikinėjo Maidaną prieš Rusiją. Įdomiausia, kad dabar, kai Rusija jau nebe komunistinė šalis ir ne tarybinė, rusų nekenčia nė kiek ne mažiau, dėl to pasidarė visiškai aišku, kad antikomunizmas ir antitarybiškumas tebuvo viso labo rusofobijos maskuotė.

Visiškai natūralu, kad gentys ir tautos ėmė bėgti iš savo sugriautų teritorijų.

O kur jiems bėgti?

Iki JAV krantų toli, per okeaną su valtimi nenuplauksi.

O nuo suniokotos Libijos krantų iki italų Lampedūzos salos – ranka paduoti. Ir Graikija ramiausiai pasiekiama.

Kad ir kokia grėsminga, gudri ir turtinga bebūtų Islamo Valstybė, tačiau ir ji nepajėgi organizuoti nesuskaičiuojamų pabėgėlių minių antplūdžio. Tai ne Islamo Valstybė. Ir tame fakte, kad didžioji dalis atsibasčiusių į Europą barbarų yra jauni vyrai, galima įžvelgti paprastą dėsningumą: tiesiog vyrai turi geresnę fizinę formą, negu moterys ir vaikai, jie pajėgūs susidoroti su sunkumais ir kančiomis kelionėje per tris jūras į turtingą Europą ir į pačią jos širdį – Vokietiją.

Europa ir Amerika išdraskė skruzdėlyną – tai ko jie dabar gali tikėtis? Nereikia skųstis, patys kalti. Kad migrantai pas juos nebėgtų, reikia sukurti jiems nepakeliamas sąlygas. Tačiau demokratai to nedarys. Ne dėl to, kad jie geri, jie anaiptol nėra geri, tačiau jiems svarbus „geranorių“ įvaizdis. Geranorių, kurie ką tik skudurėliu nusišluostė nuo rankų sunaikintų valstybių piliečių kraują.

Europa keičiasi. Ją jau sunku atpažinti. Arba kita religija, juodos akys ir tamsi oda. Vokietijos gyventojai mažai kuo skirsis nuo Artimųjų Rytų gyventojų. Arba atsiras fašistinės ir rasistinės valstybės, apsitvėrusios spygliuota viela, sienomis ir kulkosvaidžiais. Trečio kelio nėra.

Rusijoje, kaip šiandien pasitikslinau, yra 2,5 milijono pabėgėlių iš Ukrainos (tiksliau, 2 503 680 žmonių), tačiau jų neįmanoma atskirti nuo rusų. Taip kad asimiliacija rusams negresia. Pas juos bus tokios pačios akys, tokia pati oda ir ta pati religija. Ukrainiečių adaptacija problemų nesukels. Rusija atsitiktinai atsidūrė palankesnėje situacijoje nei nelaiminga Europa, pasmerkta išnykti ir prarasti tą pavidalą, kokį turėjo pastaruosius pusantro tūkstančio metų.

Man labiau patinka senoji Europa. Bet jei kitaip neįmanoma ir jei Europa mums priešiška, tai tegu išnyksta, nieko baisaus.

Ir dar.

Vakarų susinaikinimo procesas jau nebesustabdomas. Kaip kitados mėgo sakyti Gorbačiovas: „Procesas pajudėjo“.

Mes stebėjome TSRS susinaikinimo procesą, dabar save naikina Europos šalys. Kiekvienam savas laikas.

www