Seimas ir toliau kurpia savo piliečiams galvos skausmą keliančius įstatymus

Autorius: Vitalijus Balkus Šaltinis: www.facebook.com/vitalijus.bal... 2015-11-27 19:23:25, skaitė 3518, komentavo 0

Seimas ir toliau kurpia savo piliečiams galvos skausmą keliančius įstatymus

Skaitau už ką tik ką nubalsavo Seimas pakeisdamas užsieniečių teisinės padėties įstatymą.

Yra pakeitimuose “saldainiukų” pvz. trumpėja išmokų laikas ir jos mažinamos. Trumpėja ir laikas kuomet pabėgėliai bus laikomi laikiname centre kur juos “integruos”. Dabar viskam užteks 3 mėn, o po to šie bus išmėtomi per savivaldybes.

Įsivaizduojate vakarykštis maištininkas iš dievo užmirštos provincijos temokantis ganyti avis, šaudyti ir cituoti Koraną pagal pusiau raštingo mulos interpretacijas po 3 mėn. apsigyvena depresiniame Lietuvos regione pvz. kokioje N.Akmenėje. Ir ne vienas, o su keliais tokiais pat likimo broliais. Prasimaitinimui gauna skatikus, kalbos net pagrindų nežino, darbo nemoka, o ir nelabai jo nori. Ką jie ten darys? Geriausiu atveju pabėgs pas vokiečius (ir tai būtų laimė). Koks yra blogesnis variantas mes žinome pagal Vakarų Europoje klestinčius getus. Na o kur blogesnis variantas ten ir blogiausias ne už kalnų t.y. čigonų taboras padaugintas iš 10.

Na o, kad Lietuva nuo prievolės sukurti savo piliečiams galvos skausmą neišsisuktu, tai svarbiausias šiandien priimtas dalykas yra šis:

“Užsieniečių perkėlimas į Lietuvos Respublikos teritoriją – Europos Sąjungos mastu arba pagal dvišalius susitarimus su Europos Sąjungos valstybėmis narėmis arba trečiosiomis valstybėmis vykdomas užsieniečių, atitinkančių šiame Įstatyme nustatytus kriterijus suteikti prieglobstį Lietuvos Respublikoje, perkėlimas iš Europos Sąjungos valstybės narės arba trečiosios valstybės teritorijos į Lietuvos Respublikos teritoriją.“

Taigi Europos Sąjungai paliepus ir kokiam vietiniam įgaliotam skverneliui patvirtinus – pirmyn!

http://www3.lrs.lt/pls/inter2/dokpaieska.showdoc_l?p_id=1095201