Amerikiečių versija: Kodėl Turkija numušė rusų lėktuvą

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/kodel-turki... 2015-12-02 13:13:09, skaitė 3112, komentavo 1

Amerikiečių versija: Kodėl Turkija numušė rusų lėktuvą

Buvęs JAV finansų ministro patarėjas Paulius Kraigas Robertsas savo internetiniame puslapyje parašė jo interviu su buvusiu JAV karinių oro pajėgų žvalgybos pareigūnu Džordžu Albertu. Albertas pasakė, kodėl Turkija numušė rusų karo lėktuvą.

Turkija kariniu atžvilgiu yra taip stipriai atsilikusi nuo Rusijos, todėl mažai tikėtina, kad ji drįstu įvykdyti karinį aktą prieš Rusiją be paskatinimo iš Vašingtono. Galima būtų manyti, kad Turkija jaučiasi apsaugota NATO galios, tačiau labai abejotina, kad Europos šalys NATO narės yra pasiryžusios save statyti į branduolinio sunaikinimo pavojų vien tam, kad eitų į karą prieš Rusiją gelbėdamos turkus nuo tokio neapgalvoto ir neatsakingo jų poelgio kaip Rusijos karinio lėktuvo numušimas ir po to sekusio begėdiško melo. Turkija neatsiprašė ir net nepateikė jokio panašaus į tiesą paaiškinimo. Jei Erdoganas nėra beprotis, tai už lėktuvo numušimo stovi Vašingtonas, o to priežastis yra Vašingtono neviltis ir nesugebėjimas iššifruoti naująją Rusijos technologiją, kuri rusų kariuomenei suteikia galimybę visiškai kontroliuoti mūšio lauką žemėje, jūroje ir ore.

Kai rusai išdėstė savo karines pajėgas Sirijoje, jie taip pat jon nuvežė ir naują slaptą ryšių slopinimo technologiją. Kiek aš žinau jie naująją technologiją Sirijoje panaudojo du kartus. Pirmą kartą per pirmąjį rusų aviacijos skraidymą Sirijoje ir antrą kartą, kai Izraelio kariniai lėktuvai įskrido į rusų kontroliuojamą Sirijos oro erdvę.

Kaip jau sakiau, pirmą kartą slaptą technologiją rusai panaudojo per pirmąjį jų karinių lėktuvų skraidymą. Pagal išankstinį susitarimą su Izraeliu ir JAV rusai pranešė apie savo ketinimą atlikti skrydį Sirijoje. Naują technologiją jie panaudojo likus valandai iki lėktuvų pakilimo. Kai jie įjungė slopintuvą, tai apakino ir JAV ir Izraelį — išsijungė visi JAV ir Izraelio radarai. Nedirbo nė vienas radaras, nutrūko kosminių palydovų darbas ir jie nieko nenufilmavo; dar daugiau — nutrūko ryšys su kosminiais palydovais. Bet tai dar ne viskas.

Praėjus maždaug savaitei po Putino kalbos JTO Generalinėje Asamblėjoje Izraelio karo lėktuvai įskrido į rusų kontroliuojamą Sirijos oro erdvę. Rusų aviadispečeriai įspėjo izraeliečius, kad jie pažeidė rusų kontroliuojamą erdvę. Kai izraeliečiai ignoravo rusų perspėjimą, jie slaptą slopinimo technologiją įjungė antrą kartą. Izraelio lėktuvuose sumontuoti du radarai — vienas taikiniams aptikti, kitas valdyti šaudymą į taikinius. Abu radarai naujausios konstrukcijos, naudoja kelis keičiamus dažnius, kad jų negalima būt nuslopinti. Lėktuvai turi duomenų keitimosi sistemą su žemės baze. Viskas išsijungė ir nustojo veikti. Liko veikiantis tik vidutinių radijo bangų ryšio kanalas, kurį naudoja civilinė aviacija. Izraelis suprato, kad visa jų technika neveikia ir kai rusai likusiu vieninteliu ryšio kanalu įsakė nešdintis, izraeliečiai pakluso.

Kad ir kokia bebūtų ši technologija, ji iš pagrindų keičia karo taisykles ir aš nė kiek neabejoju, kad šią technologiją įminti yra pati svarbiausia būtinybė Amerikai.

Tad kodėl Turkija numušė rusų lėktuvą?

Įtariu, kad kažkas nori, kad rusai dažniau naudotų slaptąją technologiją, labai dažnai naudotų, kad galima būtų aptikti jos silpnąsias vietas. Numuštas rusų karinis lėktuvas kaip tik gali priversti rusus tą daryti.

Jei aš teisingai suprantu, tai dabar šalia kovos veiksmų Sirijoje dirba visi RAVEN (JAV karinių oro pajėgų saugumo tarnyba) ir ELINT (Nacionalinės Saugumo Tarnybos elektroninė žvalgyba) specialistai — jie bando šią technologiją iššifruoti! Galima tik spėti kokios didžiulės pajėgos ten sutelktos.

Daktaras Paulius Kraigas Robertsas (Paul Craig Roberts) buvo JAV finansų ministro patarėjas ekonominės politikos klausimais ir Wall Street Journal redaktoriaus pavaduotojas. Buvo žurnalų Business Week, Scripps Howard Service ir Creators Syndikate apžvalgininkas. Daug bendravo su universitetais. Jo asmeninis interneto puslapis pritraukė viso pasaulio dėmesį. Jo naujausios knygos yra „The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West ir How America Was Lost”.

---
Kaip visada nesusilaikau nuo komentaro.

Šitą straipsnį būtų labai naudinga perskaityti mūsų aukščiausiems valstybės valstybininkams labai drąsiai šūkaujantiems ant Putino ir Rusijos ir besirengiantiems juos sunaikinti. Gal perskaitę pareigūnai ateitų į protą ir imtų rūpintis ne Rusijos o Lietuvos reikalais. Pavyzdžiui, padarytų taip, kad jaunimas norėtų gyventi ir dirbti Lietuvoje, kad išvykę uždarbiauti į užsienį lietuviai noriai grįžtų į tėvynę ir ją stiprintų.

Dar vienas įdomus dalykas — nei NATO, nei JAV net nesirengia ginti Turkijos. O Turkija NATO narė ir daug svarbesnė negu Lietuva. Be to NATO ne tik nesirengia, bet ir negali apginti. Amerikoje ir NATO‘e  didžiulis sąmyšis — dabartiniame kare be radarų esančių žemėje, jūroje, ore ir kosmose pralaimėsi bet kokį mūšį. Spaudoje jau pernai buvo rašyta, kad rusai slaptąjį slopintuvą pirmą kartą panaudojo imdami Krymą. Nors ukrainiečių kariuomenės Kryme buvo daug, bet rusai paėmė be šūvio ir tuo visus labai išgąsdino. Negins Amerika su NATO‘u ir Lietuvos, bet į ką nors išmainyti su rusais gali — tai jų tradicija; jau ne kartą mainė. Taip yra todėl, o anglosaksai daug kartų viešai apie tai sakė, kad jie — neturi, neturėjo ir neturės draugų — jie turi tik amžinus savo interesus. Todėl nėra prasmės tarnauti (draugauti) jų interesams.

vertė Pranas Valickas  

Šauksmas

Originalas čia: http://www.paulcraigroberts.org/2015/11/26/guest-column-from-george-abert-formerly-of-air-force-intelligence