Terorizmas be pinigų – kaip žvėris be dantų

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/terorizmas-... 2015-12-03 12:18:46, skaitė 3005, komentavo 1

Terorizmas be pinigų – kaip žvėris be dantų

Naujausia informacija apie Erdogano šeimos biznį ir tarptautinio terorizmo finansavimo šaltinius iš Rusijos Gynybos Ministerijos spaudos konferencijos. Dalyvauja apie 300 žurnalistų. Tiesiogiai 12/02.

VERTIMAS

Terorizmas be pinigų, kaip žvėris be dantų. Nafta – pagrindinis Sirijoje veikiančių teroristų šaltinis. Jų uždarbis – 2 milijardai dolerių per metus – jie leidžiami smogikų samdymui visame pasaulyje, aprūpinant juos ginklais ir technika – štai kodėl ISIS taip svarbu vogtos naftos infrastruktūra Sirijoje ir Irake.

Pagrindinis šios naftos supirkėjas – Turkija.

Pagal paskutinius duomenis į šį verslą yra įtraukti aukščiausi šalies vadovybės asmenys – prezidentas Erdoganas ir jo šeima.

Mes ne kartą sakėme, kad pavojinga žaisti su teroristais, tai yra žibalo pylimas į ugnį. Gaisras iš vienos šalies gali persikelti į kitą.Tą stebime Artimuose Rytuose. Šiandien pristatysime tik dalį įrodymų, kad regione Turkijos elitas ir banditai, vagiantys naftą iš kaimynų, veikia kaip viena komanda.

Ši nafta didžiuliais kiekiais, pramoniniu mastu gyvais “vamzdžiais” iš tūkstančių benzovežių – eina į Turkijos teritoriją. Šiandien mes pateiksime neginčijamus įrodymus, kad galutinis vogtos naftos taškas – Turkija.

Rusijos oro pajėgų pastangomis duodami smūgiai infrastruktūrai – gavybos, perdirbimui, transportavimui ir kt. taškuose.

Per 2 mėnesius smūgiuoti 32 naftą perdirbantys taškai, 11 naftą perdirbančioms gamykloms, 23 naftos siurbimo taškams, sunaikintos 1080 cisternų, pervežančių naftą.

Pačiais kukliausiais paskaičiavimais: Nelegalios naftos gavyba sumažėjo – 50 procentų.

Teroristų pajamos krito nuo 3 milijonų iki 1,5 milijonų dolerių per dieną. Padauginkite tai iš 4 metų.

Šių pajamų dėka banditų grupuotės toliau perka ginklus, techiką, atsargas ir kitas reikalingas materialias priemones savo veiklos palaikymui.

Eilė šalių, tame tarpe Turkija, sąveikauja su teroristais.

Generalinis karinių pajėgų štabas turi kosmoso ir oro pajėgų įrodymus, įrodančius, jog Turkija yra susijusi su šiuo verslu. Šiandien pristatysime tik dalį šių pas mus esančių įrodymų.

Yra 3 pagrindiniai naftos transportavimo maršrutai. Vienas maršrutas eina į Turkijos uostus, Viduržiemio jūros pakrantę, kitas veda į naftos perdrbimo įmonę Turkijoje… (rodo žemėlapį) Jums bus atskleista visą eilė taškų nuo naftos gavybos, pristatymo į Turkiją iki perdirbimo taškų….(toliau rodo palydovines nuotraukas ir filmuotus kadrus)

Kiekviena dieną Turkijos uostuose pakraunamas naftos tankeris. Nuotraukose gerai matomi sunkvežimiai su kroviniu, laukiančių savo eilės (palydovinės nuotraukos).

Nebekalbame apie ekologines barbariškos gavybos pasekmes …teroristai paliko didžiulius naftos “ežerus” smėlyje (palydovinės nuotraukos)
….. Šimtai vilkikų traukia į Turkijos perdirbimo gamyklą, esančią 100 kilometrų nuo Sirijos sienos…..(nuotraukos, skaičiai).

Tačiau šių sunkvežimių naikinimo iš koalicijos pusės nepastebėta. Mes tik fiksuojame 3 kartus padidėjusį strateginių bepiločių sklandytuvų kiekį…

Visa ši pranešimo medžiaga bus patalpinta Rusijos Gynybos Ministerijos puslapyje.

Iš Irako pasienio pakraščių benzovežiai be jokių trikdžių ir nenustojamai kerta Irako- Turkijos sieną Zacho rajone (nuotraukos).. iš kur nafta transportuojama į naftos perdirbimo gamyklas, į anksčiau minėtą gamyklą Turkijoje….(palydovinės nuotraukos).

Šio verslo masteliai daro įspūdį. Rezultate, šiame nusikalstamame naftos biznyje, teroristų apyvartoje pastoviai – 8 500 transporto priemonių, kurie per parą perveža iki 200 000 barelių naftos.

Rusijos aviacija toliau smūgiuos ISIS infrastruktūros taškus, tą patį kviečiame daryti ir mūsų koalicijos partnerius. Ačiū už dėmesį.

Gerbiamieji, jums ką tik buvo pristatyti neginčijami faktai apie masinę ir atvirą vagystę iš suverenios valstybės, … kalbame apie Siriją ir Iraką ir jų energetinius resursus. Noriu atkreipti dėmesį, kad gaunamos iš šios veiklos pajamos, eina ne tik į aukščiausio politinio elito kišenes, jie grįžta į Sirijos, Irako teritorijas ginklų, atsargų ir samdinių pavidalu

Tik per paskutinę savaitę iš Turkijos teritorijos, į ISIS ir Al Nusrą gretas permesta 2000 smogikų, virš 120 tonų atsargų ir apie 250 vienetų įvairios paskirties autotechnikos. Pagal patikimus žvalgybinius duomenis, panašūs perdavimai vyksta pastoviai, ir kas blogiausia, mūsų akimis žiūrint – nesiruošiama nutraukti to daryti.

Mūsų turimą informaciją apie maršrutus ir mastelius, turkų tiekiamus ginklus, jų atsargas, sprogdinamąsias medžiagas, ryšio priemones ir kitas materialines priemones, o taip pat apie Turkijoje organizuojamas smogikų treniruočių stovyklas – pristatysime jums jau kitą savaitę.

KREIPIMASIS Į ŽURNALISTUS – APSIVIENYKIME.

Mes žinome ir vertiname žurnalistų darbą – žinome, kad jų bendruomenėje yra daugybė narsių ir vyriškų žmonių, sąžiningai atliekančių savo darbą.

Šiandien mes jums parodėme, kaip veikia nusikalstamas verslas, kuris finansuoja tarptautinį terorizmą. Mes pateikėme įrodymus, kurie tikimės, gali tapti žurnalistinių tyrimų objektu.

Tikime, kad jūsų dėka tiesa prasibraus kelią. Mes žinome Erdogano žodžių kainą, jį jau vieną sykį pagavo turkų žurnalistai, kurie atskleidė, kad į Siriją gabenami ginklai ir atsargos teroristams, prisidengiant “humanitarine pagalba”.

Už tai žurnalistai buvo pasodinti.

Jie neatsistatydins, nepripažins savo kaltės, net jeigu jų veidai bus išteplioti vogta nafta.

Gal aš grubus, bet nuo turkų kariškių rankos žuvo mūsų koviniai draugai. Turkų vadovybes cinizmas begalinis. Pažiūrėkite ką jie padarė – įlindo į svetimą, kaimyninę šalį, be sąžinės ją apvaginėja, o jeigu šeimininkai maišo, reiškia juos reikia pašalinti.

Pabrėžiu, Erdogano atsistatydinimas nėra mūsų tikslas. Tai turkų liaudies reikalas. Mūsų tikslas – nutraukti terorizmo finansinius šaltinius.

Mes toliau pristatinėsime faktus apie tai, kaip Turkija plešia savo kaimynus.

Šio vagysčių verslo kontrolę galima patikėti tik patiems patikimiausiems savo aplinkos žmonėms, …ir niekam Vakaruose neįdomu kad Turkijos prezidento sūnus yra vienos iš stambiausių energo kompanijos prezidentas, o žentas paskirtas šalies energetikos ministru. Koks nuostabus šeimyninis biznis. Tai kur nors dar būtų įmanoma? Šių faktų vertinimo Vakarų spaudoje mes kažkaip nelabai matom, bet esu įsitikinęs – tiesos nepaslėpsi.

Aišku, purvini naftos doleriai darys savo darbą…bus balsų, kurie teigs, jog viską kas buvo parodyta yra falsifikacija, tad ką gi, jeigu ten iš tiesų nieko nėra, tegu ten įleidžia žurnalistus.

Šiandien buvo pristatyta tik maža baisių Turkijos elito nusikaltimų dalis, kurie tiesiogiai remia tarptautinį terorizmą. Manome, kad kiekvienas gerbiantis save žurnalistas turi kovoti su šio XXI amžiaus šmėkla. Pasaulinė patirtis ne kartą įrodė, kad objektyvi žurnalistika yra labai efektyvi ir grėsminga, kovojant su įvairiomis korupcinėmis, finansinėmis schemomis.

Kviečiame žurnalistus atlikti tyrimus, viešinant, atskleidžiant nusikalstamas finansavimo ir naftos gabenimo schemas nuo teroristų iki vartotojų.

Mes iš savo toliau atskleidinėsime kaip teroristai tiekia naftą užsienio šalims ir pasakosime apie savo operacijas Sirijoje.

Apjunkime mūsų jėgas. Mes naikinsime terorizmo finansavimo šaltinius Sirijoje, o jūs prisijunkite prie šio darbo už jos ribų. Ačiū.

Tekstą adaptavo ir išvertė Justina Vidzėnė

Šauksmas