Evo Moralesas: Vakarai remia terorizmą, kad nuverstų anti-imperialistines vyriausybes

Autorius: LTnacionalistas Šaltinis: http://revoliucija.org/2015/12... 2015-12-04 13:31:50, skaitė 2193, komentavo 0

Evo Moralesas: Vakarai remia terorizmą, kad nuverstų anti-imperialistines vyriausybes

Viešėdamas Irano sostinėje, Teherane, ir duodamas interviu ispanų kalba transliuojamo iranietiško TV kanalo „Hispan TV“ laidai, Bolivijos vadovas Evo Morales pareiškė, kad Vakarų valstybės pačios imasi terorizmo ir jo rėmimo, mėgindamos nuversti imperializmui besipriešinančias vyriausybes; jis įsitikinęs, kad šitokia politika anksčiau ar vėliau atsisuks prieš pačius imperialistus.

Moralesas taip pat pažymėjo ir ryšį tarp Jungtinių Valstijų politikos ir Paryžiuje įvykusio teroro akto kaip jos pasekmės; paminėta ir JAV imperialistų organizuota invazija į Libija, kuria, kaip teigė E. Moralesas, Vakarai eilinį kartą siekė paplėšikauti, kad tiktai sušvelnintų savo pačių ekonomines problemas svetima sąskaita.

Bolivijos vadovas tuo pačiu išreiškė savo pasiryžimą toliau vystyti pozityvius santykius tarp Bolivijos ir Irano, nepaisant JAV imperialistų spaudimo (primename, kad JAV tiesiogiai rėmė „opozicines“ grupuotes, kada vyko Bolivijos prezidento rinkimai, siekdamos pastatyti sau palankų marionetinį režimą).

Moralesas taip pat dalyvavo ir lapkričio 23 d. Teherane vykusiame Dujas eksportuojančių šalių forume; sekantis šio ekonominio forumo susirinkimas numatomas pačioje Bolivijoje.