Apie Žmogų, Dievą, Mūsų gretas. Dmitrijaus Glazkovo ir Rolando Paulausko pokalbis

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: https://www.youtube.com/watch?... 2015-12-08 16:11:54, skaitė 3679, komentavo 0

Apie Žmogų, Dievą, Mūsų gretas. Dmitrijaus Glazkovo ir Rolando Paulausko pokalbis

Visuomenės saugumo koncepcijos iniciatyvinės grupės atstovo - Dmitrijaus Glazkovo ir politikuojančio menininko - Rolando Paulausko pokalbį 2015 lapkričio 27-ą filmavo ir montavo Kazimieras Juraitis. Ačiū jam ir malonaus klausymo:

Po pokalbio paskelbimo jutūbėje (https://www.youtube.com/watch?v=EHAK-2XVlLE) ir feisbuke atsiradę komentarai:

Asta Bartusevičiute:

Norėjau D.Glazkovą išgirsti, nes iš R.P. nieko naujo išgirsti ir nesitikėjau (tas pats agregoras), tai net sakinio užbaigti pašnekovui ne kartą neleido. Pasikvietė tam, kad pademonstruoti save. R.P. laidos vedėju netiktų būti, o jūs apie prezidentus kliedit. Pilstymas iš tuščio į kiaurą, tokiom temom, be pabaigos galima pliurpt, rimti politikai vadinasi. Cirkas

JamCram00:

Šaunu, kad Rolandas suvarė tas idealistines nesamones, kurios yra labai paplitusios "Mūsų Gretose". Aiškiau ir logiškiau kalbancčio žmogaus sunkiai beįmanoma surasti turbūt, bet vis tiek daugumai (net ir jo pasekėjams) sunku gaudytis net tokiose paprastuose dalykuose. Tereik užeit į grupę "Pablūdome ir kelkimės" , kur tie punktai yra iškreipti link religinio fanatizmo.

Todėl mes privalom griežtai atskirti politinius reikalus nuo to.

O VSK tėra reičiausiai Rusijos spec. tarnybų sukurta pasaka su trupinėliu tiesos lengvatikiams ir didžiarusizmui skleisti.

Ramūnas Alaunis:

Beprasmis "prasmių laukas": Čia dar vienas Rolando Paulausko tuštybės "šedevras", kuriame jis vėl dėsto savo "nacionalinę" neo-fašistinę filosofiją, kalba apie viską plačiai, kad parodytų "Aš žinau, o tu ne", narcisistiškai mėgaujamasi savo "išmintimi", kalba dėl kalbėjimo. Čia net ne diskusija. Čia kamantinėjimas "ką tu žinai?" Apie tai, ką daryti toliau, nieko konkretaus. Ir toks žmogus dar aplink save buria "Mūsų gretas". Jau sakiau, Rolandas Paulauskas nebuvo ir nėra politikas. Tai meninio-filosofinio tipo asmenybė jau su akivaizdžiais asmenybiniasi nukrypimais. 

Čia vyksta Rolando Paulausko vadovaujamo judėjimo "Mūsų gretos" atranka. 

"Opozicionieriai", kuo daugiau kursite tokių vaizdo įrašų, tuo labiau save kompromituosite.

Dmitrijus Glazkovas:

Mieli komentatoriai, vat gaila kad Kazimieras nukirpo pačią pokalbio pradžią (kur aš paaiškinau šiuo susitikimo tikslą kaip pats suprantu) ir neįdėjo kai kurių specialiai paruoštu slaidų papildomai paaiškinančių mano poziciją (nors kai mes juos įgarsinsime - paviešinsime papildomai net ir čią) - gal tada nebūtų tiek daug neapykantos ir paniekos iš Jūsų mano personai. Akivaizdu kad dauguma komentatorių, įprate vadovautis konfliktologijos algoritmika, įžvelgė mano su gerbiamu Rolandu draugiškame pokalbyje, bandymą kažkaip užginčyti arba sumenkinti jų Kumyro autoritetą... dėl to ir pasipylė komentarai kad aš neva nesuprantu Rolando minčių ir iš viso vos ne durnius esu, kurio neįmanoma klausyti... :)

Taigi gerbiamieji, deja - bet tai Jūs nesupratote ne tik mano minčių bei intencijų, bet ir paties Rolando...

Taip, reikia pripažinti, kad mano lietuvių kalbą neideali, be to aš kalbėdamas lietuviškai privalau versti savo mintys iš rusų kalbos. Galu gale aš neturėjau kvailos pretenzijos varžytis su Rolandu iškalboje, kadangi Jis, skirtingai nuo manes, turi tame milžinišką patirtį. Be abejo, gerbiamas Rolandas Paulauskas turi ir daug didesnį už manę žinių bagažą, bei gyvenimiškos patirties - beprasmiška tai neigti... nes elementariai jis daug už manę vyresnis.

Bet gerbiamieji, ar gi Jūs nepastebėjote, kad mūsų pokalbio metu nei aš, nei Rolandas nebandėme vienas kitam įrodyti savo intelektualinį pranašumą, nebuvo jokios įtampos ir nepagarbos vienas kitam? Kadangi susitikimo tikslas buvo kaip tik tame, kad sušvelninti kai kuriuos nesusitarimus ir nesusipratimus kilusius tarp "Mūsų gretų" žmonių (tarp kurių yra nemažai ir Visuomenės saugumo koncepcijos šalininkų) anksčiau dėl pamatinių bendruomenės ideologinių postulatų. Gaila, kad nepavyko pasiekti šiuo tikslo pirmo pokalbio metu, tačiau tikuosi bus ir kitų susitikimų kur aiškinsimes ir dėl kitų aspektų.

Supraskite teisingai, Visuomenės saugumo koncepcija - tai pažinimo metodologija, kuri padeda išmokti valdyti - ir pirmiausiai valdyti save, ir tik po to kitus žmones (kurie savęs valdyti nenori dėl savo protinės tinginystės). Todėl Visuomenės saugumo koncepcija neturi JOKIŲ PRIEŠŲ tarp žmonių ir tinka BET KURIAI VISUOMENEI MŪSŲ PLANETOJE, nes ji šia prasme - UNIVERSALI. Ir jos pagrindinis tikslas - neįtemptos iš vidaus visuomeninės sistemos susikūrimas, kitaip tariant - kad visi žmonės Žemėje gebėtų susigyventi be konfliktų ir agresijos. Todėl ir pavadinimas toks VISUOMENĖS SAUGUMO KONCEPCIJA. Plačiau apie tai čia www.conceptualpower.com/lt

Laurynas Ragelskis:

Man iš Paulausko replikų ir vėl pakartotų senų bajeriukų, kuriais jis bandė "nugesinti" Dmitrijų susidarė toks vaizdas:
1 - jis nežino (arba nesako) kokiu būdu bus įgyvendinami tie jo paskelbti "15-a Lietuvos gelbėjimo" punktų (kurie pokalbyje taip ir liko neaptarti).
2 - to pasekoje jis kartu su savo sekėjais arba plauks nešamas istornių aplinkybių (kaip iki šiol plaukė) arba jeigu planą pagal nutylėjimą jis vis tik turi, visi sekėjai bus nešami ta nutylėta kryptimi, jiems patiems nesuprantant ir Paulauskui diriguojant.
3 - dauguma pokalbio klausytojų reaguoja tik į formą, o ne į turinį, todėl šalia Paulausko atsiradus iškalbingesniam už jį patį oratoriui, visas palaikymo choras džiaugsmingai nueis paskui naują vedlį.
---
Kažkaip nieko daugiau ir negalima buvo tikėtis, tačiau išgirsti ir tuo įsitikinti buvo labai naudinga.