Singapūre vandalai iš Vokietijos gavo lazdų ir 9 mėnesius kalėjimo

Autorius: Harmonio.net Šaltinis: http://www.harmonio.net/singap... 2015-12-14 12:00:20, skaitė 2966, komentavo 0

Singapūre vandalai iš Vokietijos gavo lazdų ir 9 mėnesius kalėjimo

Labai efektingai su vandalais, naudojančiais grafičio elementus, kovoja Singapūras. Už tokį prasižengimą nusikaltėliui gali būti skiriama 2000 Singapūro dolerių bauda (1880 JAV dolerių), laisvės atėmimas ir smūgiai lazda per užpakalį.

Beje, tokią fizinę bausmę Singapūras paveldėjo iš kultūringosios Anglijos, kuri šią teritoriją buvo kolonizavusi. Galima sakyti, kad mušimas lazda  –  tai senų vakarietiškų tradicijų tęsinys.

Du Vokietijos piliečiai, Andreas Von Knorre, 22, ir Elton Hinz, 21 buvo sučiupti Malaizijoje, Kvala Lumpūro uoste, kur jie pabėgo iš Singapūro. Jaunuoliai buvo gražinti į atgal į Singapūrą, kur turėjo atsakyti už savo nusikalstamą veiklą: 2014 metais lapkričio mėnesį traukinio salono išterliojimą purškiamais dažais.

vokiečiai
Andreas Von Knorres (kairėje) ir Elton Hinz. Foto: Reuters

Nors jaunuoliai viešai atsiprašė ir pasiūlė padengti visas grafičio pašalinimo išlaidas, Singapūro teismas buvo šaltas ir nepaperkamas  –  jaunuolius nuteisė 9 mėnesiams kalėjimo ir paskyrė po kelis smūgius lazdomis per minkštąją.

Nors fizinės bausmės Vokietijoje panaikintos jau prieš 160 metų, tačiau šios šalies vyriausybės atstovas spaudai Berlyne pranešė, kad Vokietijos vyriausybė gerbia Singapūro suverinitetą.

Už tokį patį nusikaltimą 2010 metais 7 mėnesių kalėjimo bausme ir kelias smūgiais lazdomis buvo nuteistas Šveicarijos pilietis. 1994 metais kalėjimo bei lazdų paragavo JAV pilietis, o 2008 metais Singapūras lazdų smūgiais baudė savo pilietį  –  karį, kuris tarnybos metu pavogė ginklą.

http://www.smh.com.au/world/singapore-court-sentences-two-german-vandals-to-nine-months-in-prison-and-caning-20150305-13whu5.html

Paruošė Saulius Veržikauskas