Milošas Zemanas pasakė tiesą, o graikai įsižeidė ir atšaukė iš Prahos savo pasiuntinį

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/milosas-zem... 2015-12-23 12:11:56, skaitė 2657, komentavo 0

Milošas Zemanas pasakė tiesą, o graikai įsižeidė ir atšaukė iš Prahos savo pasiuntinį

Čekijos prezidentas Milošas Zemanas gruodžio 15 dieną savo interviu Slovakijos žinių agentūrai TASR pasakė, kad čekų mokesčių mokėtojai neturi mokėti Graikijos skolų. „Aš buvau labai nusivylęs tuo faktu, kad po derybų šią vasarą Graikijos nepašalino iš Euro zonos“, – pasakė jis.

Jis pridūrė, kad „Čekija prisijungs prie Euro zonos tada, kai iš jos bus pašalinta Graikija“.

Zemano atstovas spaudai George’as Ovčáček pažymėjo, kad “Ponas Prezidentas laikosi šio požiūrio ir laikysis“. „Prezidentas Zemanas pastaraisiais mėnesiais tai išsakė kelis kartus, o Atėnai reagavo tik dabar“, – pasakė jis.

Tai, kad už Atėnų skolas apmoka visos Euro zonos šalys, net Lietuva, kurios gyventojai lyginant su graikais yra visiški skurdžiai, jokia paslaptis. Keista Graikijos valdžios arogancija, kai iš išmaldų gyvenanti valstybė ir toliau taško svetimus pinigus ir laiko tai norma, o kai pasakoma teisybė, įsižeidžia.

Čekijos Prezidentas Milošas Zemanas „niekada nevyniojo žodžių į vatą“. Kai prasidėjo migrantų antplūdis į Europą, Zemanas pavadino tai „įsiveržimu“, o nutarimą skirti Turkijai 3,2 milijardo eurų migrantų išlaikymui, šią paramą pavadino pagalba barbarams.

„Romos imperija subyrėjo, nes davė pinigų barbarams, kad šie neitų į jų teritoriją“,- pasakė Zemanas ir pridėjo, kad Turkija „nors yra NATO narė, bet dažnai faktiškai veikia kaip „Islamo valstybės“ sąjungininkė“.

Kaip pranešė oficialus Graikijos URM atstovas, Graikijos pasiuntinys Prahoje atšauktas dėl nepriimtinų Čekijos prezidento pasisakymų.

Petras Gulbinskas

Šauksmas