Naujametinė girto brito nuotrauka tapo "art-memu" - Vakarų kultūra kaip visada nepralenkiama

Autorius: LDiena.lt Šaltinis: https://tjournal.ru/c/20205-no... 2016-01-03 13:11:20, skaitė 4070, komentavo 0

Naujametinė girto brito nuotrauka tapo

Naujųjų metų išvakarėse fotografas Džoelis Gudmanas (Joel Goodman) padarė kelias nuotraukas "Mančester yvning niūs" leidiniui. Viena iš jų sulaukė ypatingai daug dėmesio internete. Šioje nuotraukoje policija sulaiko vieną žmogų, o dar vienas guli paslikas vidury gatvės su alaus buteliu rankoje.

В канун Нового года фотограф Джоэл Гудман (Joel Goodman) сделал для издания Manchester Evening News несколько репортажных фотографий, одна из которых привлекла особенно много внимания в интернете. На этом снимке полиция задерживает одного человека, а второй лежит на асфальте неподалёку с бутылкой пива в руке.

Socialiniuose tinkluose fotografija buvo pripažinta "šiuolaikinio meno kūriniu", joje tuoj pat buvo atrastos aukso pjūvio proporcijos ir pradėtos publikuoti parodijos, kuriose nuotrauka interpretuota garsių tapybos darbų kontekste:


@josejacas


@kapowaz


@mjlovatt_LFC


@NOTLR


@realfatapollo


@hughesroland


@DeepForger

Kadro autorius Džoelis Gudmanas internetiniam leidiniui "BuzzFeed" prisipažino, kad jo nuotraukos palyginimas su Atgimimo epochos paveikslais labai glosto savimeilę.

Runeto komentatoriai gi kaip visada, nusprendė, kad be rusų čia nebuvo apsieita ir paskelbė, kad nuotraukos herojus įtartinai primena Sergejų Dorenką. Jis pats ne tik patvirtino kad būtent taip ir yra, bet palyginimui pavaizdavo girtą britą ant savo buto grindų: