Spiegel: turkų sultonas reketuoja Europą

Autorius: Petras Gulbinskas Šaltinis: http://sauksmas.lt/spiegel-tur... 2016-02-10 20:20:14, skaitė 2302, komentavo 0

Spiegel: turkų sultonas reketuoja Europą

Nereikėjo Europai atiduoti Šventą krikščionių miestą Konstantinopolį klastingiesiems turkų sultonams, visai nereikėjo. Ne draugai Europai turkų sultonai: jais niekada jie nebuvo ir nebus. Štai ir dabar Osmanų imperatorius Redžepas Erdoganas ėmė reketuoti Europą dėl pabėgėlių ir reikalauti pinigų, grasinti.

Vokiečių dienraštis der Spiegel vasario 10 dieną pranešė apie Europos komisijos pirmininko Žano-Klodo Junkerio ir Redžepo Erdogano pokalbio, įvykusio Antalijoje 2015 metų gruodžio 16 dieną, G20 susitikimo metu, stenogramų turinį. Pokalbyje dalyvavo ES prezidentas Donaldas Tuskas.

Redžepas Erdoganas šio pokalbio metu pagrasino užtvindyti Europą pabėgėliais ir pilnai atidaryti jiems savo sienas, jeigu ES neužmokės jam per du metus 6 milijardų eurų, vietoje pažadėtų trijų.

Erdoganas pažymėjo, kad Turkija gali visą migrantų problemą perkelti ant ES pečių, „siusdama autobusus su pabėgėliais tiesiai prie Graikijos ir Bulgarijos durų“.

„Ką darys ES su pabėgėliais, jeigu sandoris neįvyks? Žudys juos?”— pareiškė jis. ES lyderiai, Erdogano nuomone, blogai suvokia artėjančios katastrofos mastą.

Spiegel rašoma, kad Erdoganas jaučia savo valdžią Briuseliui, nes šiuo metu Turkija yra barjeras, ties kuriuo nusėda žymi migrantų dalis, todėl derėdamasis jis gali primesti savo sąlygas, kurios artimiausiu metu užnuodytų europiečių gyvenimą.

Petras Gulbinskas

Šauksmas