VSD perspėja: lietuvių-žydšaudžių temą bruka putinistinis Agitpropas

Autorius: Blogeris Zeppelinusas Šaltinis: https://www.facebook.com/photo... 2016-02-10 22:48:28, skaitė 3156, komentavo 0

VSD perspėja: lietuvių-žydšaudžių temą bruka putinistinis Agitpropas

Žiū, Rūta "Žydšaudė" Vanagaitė toliau aktyviai tęsia antilietuviško šmeižto kampaniją:

"... aš turbūt pati tokia esu. Lietuvis visą laiką turėjo prie kažko prisitaikyti, tai rusai, tai lenkai, tai vokiečiai – vis lenkia, lenkia, lenkia nugarą. Taip ir likome baudžiauninkais. Mano karta tikrai nebeišsities, visi esame įtarūs prisiplakėliai, įtarūs, išgyvenantys. Įgūdis yra prisitaikyti“[*]

Dėl savęs ponia Rūta, matyt, yra 100% teisi. 

Tačiau spręsdama apie visą lietuvių kartą pagal savo psichologinį autoportretą jį daro esminę nekorektiško generalizavimo klaidą. 

Kaip ir savo giminaičių-žydšaudžių nuodėmes bandydama perkelti ant visų lietuvių sprando.

Jeigu ji pati užaugo, miegodama nužudyto žmogaus lovoje, valgydama iš jos giminaičių nužudytų žydų pagrobtų lėkščių ir kėlėsi į mokyklą, dusliai mušant žydšaudžių į namus partemptam aukų laikrodžiui, tai nėra joks pagrindas aiškinti, jog pas visus ar daugumą lietuvių darėsi tas pat. 

Tikrai ne. 

Šiaip, prieš porą dienų Valstybės saugumo departamento atstovas Vytautas Makauskas padarė įdomų pareiškimą [**], deja, kažkodėl nesusilaukusį bent kiek didesnio susidomėjimo mūsų portaluose. Skirtingai nuo ponios R.Vanagaitės antilietuviškų postringavimų.

VSD pareigūnas atvirai pasakė, jog "Rusija išnaudos užvirusią diskusiją apie pokario partizanus, kurie galėjo prisidėti prie 200 tūkst. Lietuvos žydų sunaikinimo". Anot jo, Lietuvos specialiosios tarnybos prognozuoja, kad Holokausto tema gali pasitarnauti Rusijos propagandai prieš Lietuvą. 

Neoficialiai užsimenama, kad Rusijos specialiosios tarnybos netgi galėjo specialiai paskatinti kalbas apie žydšaudžius.

Atvirai sakant, tai visiškai akivaizdu kiekvienam, kuris bent kiek domisi ir seką šią temą mūsų ir rusakalbėje viešojoje erdvėje.

Niekas neteigia, kad Vanagaitės-Zuroffo antilietuvišką kūrinį finansavo kokios nors Rusijos organizacijos, nes jokių įrodymų tam kol kas nėra. 

Tačiau tai, kad jis sukurptas pagal sovietinio ir putinistinio Agitpropo šablonus, atkartoja esmines propagandisto "Kremliaus istoriko" A.Diukovo knygos nuostatas ir jau pristatymo dieną dieną buvo plačiai panaudotas antilietuviškoje Rusijos propagandoje - ir naudojamas vis plačiau ir aktyviau - tėra akivaizdus faktas.

Kurį mato VSD ir visi, turintys akis. Bet kažkodėl "nemato" dalis mūsų žiniasklaidos, šiaip jau mėgstančios dalyvauti valdiškoje kovoje su Rusijos propaganda.

Įdomu, kame yra tokio aklumo priežastis? 

Gal tame, kad antilietuviška propaganda gali būti apmokama geriau, nei antiputiniška? Ir dar mokesčių nuo tų pajamų nereikia mokėti....

---
[*] - R.Vanagaitės citata iš čia: http://www.ziniuradijas.lt/naujiena/2016/02/08/r-vanagaite-lietuviai-taip-ir-liko-baudziauninkais/54051
[**] - VSD versija: žydšaudžių tema gali pasitarnauti Rusijos propagandai prieš Lietuvą | Alfa.lt http://www.alfa.lt/straipsnis/49977898/vsd-versija-zydsaudziu-tema-gali-pasitarnauti-rusijos-propagandai-pries-lietuva#ixzz3zbFeoJCz