„Iš kur mergaitei tiek drąsos, tiek valios geležinės …“

Autorius: Petras Gulbinskas Šaltinis: http://sauksmas.lt/is-kur-merg... 2016-02-15 09:53:37, skaitė 4899, komentavo 0

„Iš kur mergaitei tiek drąsos, tiek valios geležinės …“

Salomėja Neris taip rašė savo poemoje apie Marytę Melnikaitę, narsią Tarybinę partizanę iš Zarasų, kuri susisprogdino, bet į nelaisvę fašistams nepasidavė. Prabėgo daug metų nuo tų laikų, jau net poemos teksto googluose nebėra. Bet niekai, nestokoja Lietuva ir šiais laikais priešų nebijančių moterų, su jais narsiai į kovą stojančių, todėl iškilo šios eilutės iš atminties, kai mūsų Prezidentę Miuncheno taikos konferencijoje pamačiau, jos kalbą išgirdau. Su narsia Prezidentės kalba plačiai supažindino Lietuvos MIP, todėl aš čia jos nekartosiu, noriu supažindinti ką apie šią kalbą mano „karštojo karo“ kurstytojai rusai.

Rusų Riafan rašo: „Miunchenas, vasario 13. Rusija ir Vakarai yra ant slenksčio ne šaltojo, o karštojo karo. Tokią nuomone išsakė Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, kalbėdama Miuncheno saugumo konferencijoje.

„Pareiškimas apie tai, kad tai antrasis šaltasis karas, – neteisinga, nes mes esame ant ribos karštojo karo“, – pareiškė Grybauskaitė. Tuo pačiu ji apkaltino Rusiją agresija Ukrainoje ir Sirijoje.

Lietuvos vadovė taip pat pareiškė, kad pasisako už Europos institutų reformą, kad galima būtų operatyviau reaguoti į esamas grėsmes ir priimti atitinkamus sprendimus.

Rusijos Federacijos Valstybinės dūmos užsienio reikalų komiteto pirmininkas Aleksėjus Puškovas Tviteryje komentavo Lietuvos Prezidento pasisakymus: „Grybauskaitė gieda savo dainą: „Mes nuolaidžiaujame agesoriui!“ Sukrečiančiai disonuoja su laikmečiu: ar tik ne Lietuva išgelbės pasaulį nuo Islamo valstybės?“

Anksčiau Miunchene Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad tarp Rusijos ir NATO faktiškai prasidėjo eilinis šaltasis karas. „Lieka nedraugiška ir uždara, mūsų vertinimu, politinė linija NATO santykiuose su Rusija. Galima pasakyti ir stipriau: mes nusiritome į naujojo šaltojo karo laikus“, pasakė Rusijos premjeras.

Medvedevas pasakė, kad faktiškai kiekvieną dieną Rusija yra skelbiama pagrindine grėsme NATO, JAV, Europai kartu arba atskiroms jos valstybėms.“

Iš kur pas Prezidentę „tiek drąsos, tiek valios geležinės“ atsiranda, kad penkiasdešimt kartų didesniam kaimynui į atlapus kabintis? Tarytum, esame skurdžiausi, labiausiai nugirdyti, labiausiai išbėgiojantys, mažiausiai uždirbantys, o čia pas žmogų, tiek prisidėjusį prie valstybės naikinimo tokia drąsa!?

O jeigu ims ir ateis? Ar gins kas buvusią marksizmo leninizmo docentę, Burokevičiaus bendražygę, ar pabėgs į užsienį, kaip dabar Sirijos pabėgėliai?

Negaliu apie kitus kalbėti. Aš pasakysiu, ką aš daryčiau jeigu kiltų karinis konfliktas su kaimynais. Aš Lietuvą ginčiau, o buvusių marksizmo dėstytojų, Tėvynės naikintojų – niekada. Manau, kad aš būčiau ne vienišas.

Petras Gulbinskas

Šauksmas