Jakovas Kedmi: Yra vienintelė grėsmė taikai pasaulyje, tai Turkijos psichopatas

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/jakovas-ked... 2016-02-17 12:15:57, skaitė 2633, komentavo 0

Jakovas Kedmi: Yra vienintelė grėsmė taikai pasaulyje, tai Turkijos psichopatas

Izraelio diplomatas, buvęs žvalgybos NATIV vadovas Jakovas Kedmi Izraelio televizijos Iton-tv laidoje išreiškė nuomonę, kad šiuo metu yra dvi pasaulinio karo prielaidos: psichopatas Ankaroje ir grupė Europos psichopatų, norinčių panaudoti Turkijos psichopatą spręsti problemas kariniu keliu.

 

Į laidos vedančiojo Marko Gorino klausimą, „ar yra rimtos prielaidos karui“, Jakovas Kedmi atsakė:

Pirmą kartą isterija dėl karo kilo po Krymo, nes nebuvo jokios galimybės įsikišti.

Sakoma, kad „pasaulis stovi ant karo slenksčio ir dėl to kalta Rusija“, kad „Rusija grasina Pabaltijui“. O kodėl ne pingvinams? – paklausė Jakovas Kedmi.

Nuo pat nepriklausomybės paskelbimo nebuvo nei vieno grasinimo iš Rusijos pusės. Kedmi nuomone, Amerikos valdžiai tai neturi jokios įtakos. Per pastaruosius 2-3 mėnesius niekas neįvyko.

Sirijoje tapo aišku, kad Rusijos ir Sirijos veiksmų įtakoje opozicija yra prie sutriuškinimo ribos. Todėl ir įvyko isteriškas šauksmas. Staiga prisiminė, kad žmonės badauja, kad jie žūsta, kad yra pabėgėlių banga. Tarytum, viso to nebuvo anksčiau. Sugalvojo dar etninius valymus.

NATO veiksmai Pabaltijyje yra propagandinio pobūdžio. Visi NATO susirinkimai, kuriami nauji batalionai, tai tiktai propaganda. Net su naujais batalionais, kad užimti Pabaltijį Rusijai reikėtų 6-7 valandų.

Kuo arčiau teroristų sunaikinimas Sirijoje, tuo daugiau triukšmo. Sirijos opozicijos, susidedančios iš džichadistų, neliks. Karu suinteresuotų jėgų nėra. Amerika žino, kas bus kilus karui. Realiai, karo niekas nenori. Gali prasidėti neapgalvoti veiksmai. Šiuo destabilizatoriumi yra Turkija. Jei Turkijai kils noras įsiveržti į Siriją, toliau prognozuoti neįmanoma. Užteks, jei sugalvos uždaryti Bosforą.

Pasauliui gresia Turkijos psichopatas, kuris nori atkurti imperiją, – pasakė Kedmi.

Šauksmas