Susitarimas tarp ES ir Turkijos dėl migrantų – tai iliuzija. Austrijos-Graikijos nesutarimai

Autorius: Šauksmas.lt Šaltinis: http://sauksmas.lt/orbanas-sus... 2016-02-27 12:35:10, skaitė 2033, komentavo 0

Susitarimas tarp ES ir Turkijos dėl migrantų – tai iliuzija. Austrijos-Graikijos nesutarimai

Susitarimas tarp ES ir Turkijos dėl migrantų srauto sulaikymo ne daugiau kaip iliuzija, pareiškė Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas. Graikija dėl migrantų srauto sustabdymo atšaukė konsultacijoms iš Vienos savo pasiuntinį.

„Mes meldžiame Erdogano dėl mūsų sienų saugumo mainais į pinigus ir pažadus, nes patys mes nesugebame jų apsaugoti“ – pasakė Viktoras Orbanas. Tokiu būdu, pasakė jis, Europos saugumas priklauso nuo Turkijos geros valios. Jo žodžiais, Briuselis duoda pažadus turkams, kurių „nepajėga, arba nepanorės išpildyti“. „Planas priimti tūkstančius migrantų ir juos paskirstyti po Europą yra iliuzija“, – Viktoro Orbano žodžius cituoja Radiopolska.

Didžiausias Austrijos dienraštis Krone praneša, kad Austrija ir Balkanų valstybės nori imtis bendrų veiksmų, kad apriboti migracijos srautą Balkanų maršrutu į Centrinę Europą. „Mes norime grandininės proto reakcijos“ – pasakė Austrijos vidaus reikalų ministras Johanna Mikl-Leitner trečiadienį spaudos konferencijoje. Pasienyje tarp Graikijos ir Makedonijos padėtis tuo tarpu tampa vis grėsmingesnė, – rašoma Krone.


Sebastian Kurtz

Austrijos užsienio reikalų ministras Sebastian Kurtz pasakė, kad Austrija ir Balkanų šalys kartu nori nusiųsti migrantams signalą, kad „kelio iš Turkijos į Centrinę Europą po kelių dienų jau nebebus“.

Austrijos ir Balkanų valstybių pastangos sustabdyti nelegalių migrantų srautus sukėlė Graikijos valdžios isterijos priepuolį. Šiandien buvo atšauktas konsultacijoms Graikijos pasiuntinys iš Vienos. Anksčiau ne kartą Graikijos valdžia buvo kritikuojama už tai, kad nesilaiko Šengeno ir Dublino susitarimų, nededa jokių pastangų apsaugant ES sieną nuo nelegalių migrantų antplūdžio, jų net neregistruoja.

P.G.

Šauksmas