Vakarų fronte daug kas naujo

Autorius: Petras Gulbinskas Šaltinis: http://sauksmas.lt/vakaru-fron... 2016-02-27 12:41:26, skaitė 3139, komentavo 0

Vakarų fronte daug kas naujo

- Šį sekmadienį šveicarai spręs ar sugriežtinti reikalavimus migrantams. Siekiama net už menkiausius nusižengimus juos deportuoti iš šalies;
- Berlyno Tempelhof pabėgėlių stovykloje musulmonai terorizuoja krikščionis;
- Austrijai uždarius sienas į Bavariją per dieną neatvyko nei vienas imigrantas;
- Vokietijoje dingo 130.000 prieglobsčio ieškotojų;
- Bundestagas sugriežtino migracijos įstatymus.

Spiegel

Šį sekmadienį šveicarai referendume pasisakys ar sugriežtinti reikalavimus į šalį atvykusiems migrantams. Numatoma, kad už nenkiausius nusižengimus, priėmus šiuos įstatymų pakeitimus, migrantai bus deportuojami iš Šveicarijos, praneša Spiegel.

Berliner Zeitung

Berlyno migrantų stovykloje, įsikūrusioje buvusioje aero stotyje Tempelhof, musulmonai persekioja migrantus krikščionis ir valdžia jiems buvo priversta skirti apsaugą, apie tai vakar pranešė laikraštis Berliner Zeitung. Vienas iš persekiojamųjų krikščionių šį trečiadienį į policiją kreipėsi po to, kai išgirdo kitus migrantus naktį tariantis dėl jo nužudymo. Stovyklos Tempelhof administratorius Maiklas Elias pasakė, kad „taip, yra ir pasityčiojimai iš krikščionių“. Musulmonų išpuoliai ir teroras prieš krikščionis pabėgėlius yra kasdieninis reiškinys pabėgėlių stovyklose visoje Europoje.

Suddetsche Zeitung

Po to, kai Austrija ėmė kontroliuoti savo sienas, migrantų srautas drastiškai sumažėjo ir vakar į Bavariją neatvyko nei vienas įmigrantas. Praeitą rudenį per nekontroliuojamas sienas į Bavariją patekdavo kasdien dešimt ir daugiau tūkstančių įmigrantų.

Suddeutche Zeitung

Vokietijoje nežinia kur dingo daugiau negu 130 000 asmenų, ieškančių šioje valstybėje prieglaudos. Tai yra 13 procentų žmonių, kurie buvo Vokietijoje užregistruoti. Jie nežinia kur dingo ir niekas nežino, kur šie žmonės nukeliavo ir kuo jie užsiima. Vokietijos VRM neatmeta, kad tai gali „panardinti į įstatymų nebuvimą“ kitas valstybes.

Deutsche Welle

Vakar, vasario 25 dieną, Bundestagas sugriežtino migracijos įstatymus. Buvo sutrumpintas prašymų dėl prieglaudos nagrinėjimo procesas, apribotos galimybės pabėgėliams susijungti su šeimomis ir palengvintos deportacijos sąlygos.

paruošė Petras Gulbinskas

Šauksmas