Po Putiną kiekvienoje kišenėje

Autorius: Vitalijus Michalovskis Šaltinis: http://mvitalijus.blogspot.lt/... 2016-02-27 13:00:40, skaitė 2648, komentavo 0

Po Putiną kiekvienoje kišenėje

„Jeigu nebūtų žydų, juos tektų išgalvoti“. Paprastai šis posakis priskiriamas Hitleriui, nors iš tiesų garsiųjų žodžių autorius – XIX-XX amžių sandūroje gyvenęs žydų kilmės britų literatas Israelis Zangwillas, savo garsiąja frazė norėjęs pasakyti, kad ant patogaus atpirkimo ožio galima sukabinti visas pasaulio nuodėmes.

Žinoma, ginkdie, nelyginu Putino su žydais. Žinoma, visiškai sutinku, kad Kremliaus propaganda puikiai suveikia net ten, kur tikimąsi mažiausiai, kad Lietuvoje yra ta penktoji kolona ir savi „naudingi idiotai“. Tačiau tam tikra prasme Zangwillo pastebėjimas puikiai tinka mūsų dabarčiai. Ar ne pernelyg dažnai mielieji mūsų žmogeliai užsižaidžia Putino paieškomis vienas kito kišenėje?

Putinas šen ir Putinas ten! O kas jo nemato – tas pats Didžiojo Šėtono Nr. 1 pakalikas! Medžiotojų – putinsekių galima sutikti tarp įvairaus amžiaus abiejų lyčių ir skirtingų politinių pažiūrų piliečių, tačiau bene labiausiai rimtus žvalgybininkus smėlinėje mėgsta pažaisti „kregždutės“, „progresyvieji liberalai“, bei kiti iki primityvumo egzaltuoti ar gal iki naivumo kvailoki gerojo, tik gerojo (o kaipgi kitaip?) Briuselio fanai.

Beje, nepaisant deklaruojamų simpatijų pakančiai ir atvirai visuomenei, putinsekiai pasižymi dideliu aršumu ir beapeliaciniu kategoriškumu. „Aš turiu informacijos, o tu neturi!“ – rašė man vienas toks buitinis Kremliaus kėslų demaskuotojas, įžvelgiantis Maskvos agentą kiekviename suabejojusiame šventu Jo Didenybės V. Landsbergio neklystamumu.

Dalis tų „demaskuotojų“ patys apsėsti visagalio Putino šešėlio. Kaip kvaištelėjęs konspirologas apsėstas masonais ir iliuminatais, kaip Kremlius – paranojinėmis Vakarų sąmokslo prieš motulę Rusiją idėjomis, kaip bolševikai – klasių kova, kaip naciai – „žydų klausimu“. Žinote, iš esmės nėra didelio skirtumo tarp Maskvos propagandistų, nuolat skelbiančių apie ultrafašistinę Ukrainą, ir lyg sliekai po lietaus išlindusių mūsų namudinių informacinio karo „žinovų“, įžvelgiančių ilgą buvusio didžiojo brolio ranką kone kiekviename pakelės krūme. Mes mėgstame juoktis iš užzombintų, propagandos kvailinamų kremlinų kokiame Stavropolyje, tačiau ar pastebime vietinę publiką, kuriai nuo putiniškos manijos irgi jau senokai „rauna stogus“? Ar nebaisu gyventi, kai aplink tik priešai ir vatnikai, vatnikai ir priešai? O juk būtent tai turėtų atrodyti pasaulis turėtų nuožmiausių putinsekių akimis.

Kritikuoji ES tokią, kokia ji yra dabar? Akivaizdu, juk tau prie ruso buvo geriau! Pasakei, kad nepritari priverstiniam kvotinių „pabėgėlių“ importu? Reiškia vykdai Putino planą skaldant Europą! Abejoji įžūliai brukamu politiniu korektiškumu ir trisdešimties skirtingų „lytinių orientacijų“ atsiradimu? Tai tu pūti su Kremliumi į vieną dūdą! Užsiminei, kad informacijos slėpimas, iškraipymas ir cenzūra save laisva mėgstančia vadinti europietiškoje visuomenėje yra tipiška totalitarinė praktika? Kiek sidabrinių, judošiau, tau sumokėjo dėdės iš Latvių gatvės!?

Itin lakios fantazijos fotelio kontržvalgybininkams putinofilija atsiduoda viskas: nuo dabartinės Lenkijos vyriausybės (žinoma, prorusiškos!) palaikymo iki norvegų „Barnevernet“ kritikos. Beje, mintis parašyti šį komentarą gimė perskaičius vieną „diskusiją“, kurioje simpatijomis Kremliui buvo apšaukti netgi suabejoję įkyrokai brukamos „neužmirštuolės akcijos“ tikslingumu. Ir visiškai nesvarbu, kad tie tariami Putino bičiuliai siūlė vietoj naujojo simbolio segtis tradicines Trispalves.. Pasakykite, ar yra beprotybės ribos?

O juk iš tiesų tai darosi vis labiau panašu į masinę psichozę. Į savotišką raganų medžioklę, kurioje vieni kaltina kitus ir jau nebežinai, nei kaip tai prasidėjo, nei kaip toli nuėjo, nei kaip tai pagaliau užbaigti. O galbūt Putinas kaip tik norėtų būti surastas visur ir šitai jam naudinga? Paieškok savo kišenėj? Neieškojai?

Vitalijus Michalovskis

Vitalijaus Michalovskio tinklaraštis