Austrijos kancleris Werner Faymann: Jei Merkel nori, ji gali priimti visus prieglobsčio prašytojus

Autorius: Petras Gulbinskas Šaltinis: http://sauksmas.lt/austrijos-k... 2016-03-01 20:03:21, skaitė 2434, komentavo 0

Austrijos kancleris Werner Faymann: Jei Merkel nori, ji gali priimti visus prieglobsčio prašytojus

Austrijos kancleris Werner Faymann per vyriausybės posėdį šį antradienį suformulavo labai mandagų ir diplomatišką pasiūlymą Vokietijos kanclerei Angelai Merkel. Jis pasakė, kad   “kaimynė Vokietija turi galimybę įsigyti pabėgėlių tiesiogiai iš priėmimo centrų“.

Jeigu Jūs, ir jūsų CDU partijos kolegos nori pasikviesti milijonus karo ir ekonominių pabėgėlių, jeigu jūs norite šiuos migrantus tiekti tikrai padoria forma, integruoti ir metų metais finansuoti, prašome, tai padaryti galima lengvai, rašoma austrų dienraštyje Krone.

Reikia organizuoti „širdžių oro tiltą“.

Startavęs šis projektas pasiųstų specialius jūsų avia kompanijos Lufthansa lėktuvus į Atėnus ir Stambulą ir paimtų visus norinčius gauti pabėgėlio statusą Graikijoje ar Turkijoje – prašom, bet neverkite mus austrus, slovėnus, čekus, slovakus, vengrus, serbus, makedoniečius atlikti vaidmenį pikto apsauginio prie jūsų multikultūrinės prieglaudos durų, sakoma dienraštyje.

Dienraštyje rašoma, kad „ jei tikrai norite Vokietijos Merkel gerbėjų meilės, tada jūs galite vis dar iš proficitinio biudžeto nusamdyti nuolatiniam naudojimui Lufthansa „Airbus“A380, vežantį 526 keleivius iš Atėnų ir kiekvienu skrydžiu pristatantį jums į Frankfurtą, Berlyną ar Hamburgą. Tik penkių skrydžių per dieną jums reikės tada per vienerius metus, kad pervežti milijonus pabėgėlių, kuriuos vis dar norite gauti.

Win-win situacija be “nemalonių scenų” pasienyje.

Jeigu kanclerę vilioja galbūt dar Nobelio taikos premija, rašoma straipsnyje, pabėgėlių perkėlimas oro tiltu panaikintų tūkstančio kilometrų ilgio pabėgėlių grūstį, kuri negražiai cituojama spaudoje, o austrams leistų koncentruotis į jau atvykusių 90000 pabėgėlių integraciją.

Bundeskanzler Werner Faymann (SPOe) gibt am Freitag (10.02.12) im Bundeskanzleramt in Wien nach dem Ministerrat zum neuen Sparpaket eine Pressekonferenz. Bei dem Treffen am Freitag wurden umfangreiche Sparmassnahmen fuer die Jahre 2012 bis 2016 beschlossen.
Bundeskanzler Werner Faymann

Dienraščio nuomone Austrijos kancleris Werner Faymann turėtų pasiūlyti šią prieglobsčio prašytojų tiesioginio perkėlimo pas frau Merkel idėją per ES ir Turkijos viršūnių susitikimą kovo 7 dieną.

Petras Gulbinskas

Šauksmas