„400 sekundžių iki Tel Avivo“

Autorius: Mindė Šaltinis: http://ldiena.lt/... 2023-06-08 18:42:00, skaitė 552, komentavo 5

„400 sekundžių iki Tel Avivo“

„400 sekundžių iki Tel Avivo“: tokiu užrašu psipuošęs Teherano centre pasirodė stendas su pavaizduota jame hipergarsine raketa "Fattah".

Vakar Iranas pristatė naują raketą, kurio nuotolis yra 1400 km, o greitis – 12-13 machų, arba 14 319 - 15 512 km/h.

„Fattah“ raketa gali prasiskverbti pro visas priešraketinės gynybos sistemas, įskaitant ir žydišką „Iron Dome“.

Su IRSK (Islamo Revoliucijos Sergėtojų Korpusas) susijęs laikraštis „Sobh-e-Sadegh“ paskelbė straipsnį apie naują Irano sukurtą hipergarsinę raketą.

Straipsnyje hebrajų kalba yra "grasinimas" tuo, kad raketa Izraelį gali pasiekti per 400 sekundžių, rašo "Jerusalem Post".

„400 sekundžių: IRSK  aviacijos ir kosminių pajėgų vadas generolas Amiras Ali Hadžizade pareiškė, kad Iranas gavo technologijas, skirtas hipergarsinėms raketoms“, – teigiama „gynybos eksperto“ Hamzos Parijabo straipsnyje.

Straipsnio autorius rašo, kad naujoji raketa yra „lūžio taškas“, nes gali „apeiti“ daugumą šiuolaikinių priešraketinės gynybos sistemų.

Parijabas pridūrė, kad raketa gali būti panaudota sunaikinti šalies (Izraelio) gynybines sistemas ir atverti kelią masiniam bepiločių skraidyklių ir raketų paleidimams.

Generolas Hadžizade praėjusią savaitę paskelbė, kad Iranui pavyko sukurti pažangią hipergarsinę balistinę raketą, galinčią pakilti į kosmosą ir triuškinti į priešraketinės gynybos sistemas.

„Ši sistema turi labai didelį greitį ir gali manevruoti tiek atmosferoje, tiek ir už jos“, – pasakė jis.

Tačiau daugiau detalių apie "tariama" (žydai nenori patikėti) ginkluotę Irano kariuomenės vadas nepaminėjo ir neaišku, ar ginkluotė buvo sėkmingai išbandyta.