Kahovskajos HE sunaikinimo pasekmės

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-06-12 21:26:00, skaitė 615, komentavo 9

Kahovskajos HE sunaikinimo pasekmės

Kahovskajos hidroelektrinės sunaikinimas: kas žinoma iki birželio 10 d.

Jau ketvirta diena nuo Kahovskajos hidroelektrinės sunaikinimo. Situacija regione tebėra sudėtinga, bet jau santykinai labiau kontroliuojama.

Aleškuose vandens lygis nukrito dviem metrais, Golaоa Pristane – vienu. Novaja Kahovkoje vandens beveik nebėra, o valdžia jau pradėjo valyti gatves. Elektra tiekiama daugumoje gyvenviečių. Rusijos hidroenergetikai mano, kad iki birželio 16 d. Dniepras grįš į įprastą savo vagą.

Iš potvynio zonos jau evakuota daugiau nei 6000 žmonių. Gelbėjimo darbuose dalyvauja Rusijos Federacijos Įpatingų situacijos ministerijos pareigūnai, Rusijos kariai ir savanoriai iš įvairių visuomeninių asociacijų.

Beveik 2000 žmonių buvo apgyvendinti laikinose apgyvendinimo patalpose. Naujausiais skaičiavimais, žala, dėl hidroelektrinės užtvankos sunaikinimo, siekia apie 11,5 mlrd. rublių.

Daugiau nei 60% vandens tūrio jau ištekėjo iš Kahovkos rezervuaro. Tuo tarpu valdžios institucijos sukūrė specialią komisiją, kuri tvarkys potvynio padarinius. Komisijai vadovaus Rusijos Federacijos ministro pirmininko pavaduotojas Maratas Kušnulinas. Rusijos Federacijos sveikatos apsaugos ministerijos vadovas Michailas Muraško savo ruožtu teigė, kad problemų dėl vaistų pristatymo į Chersono sritį nėra.

Zaporožės srities gyventojai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kad dalis Dniepro tapo sekli ir išdžiūvo. Ateityje tai gali kelti grėsmę ekologinės padėties regione pablogėjimu.

Tuo pačiu metu Chersono regiono gyventojus ištikusi nelaimė netapo kliūtimi vykstančiam Okrainos ginkluotųjų pajėgų apšaudymui – šiandien ukrai vėl smogė. Smūgis buvo nukeiptas į regiono pietus, kur yra katastrofos aukų apgyvendinimo centrai.

Jo. Fašistai jie tokie. Jiems nieko švento nėra. O tuo metu LRT skelbia, kad aukų apgyvendinimo centrus apšaudo Rusijos Federacijos kariuomenė. Patys save ir apšaudo, ar ne šlykštūs propogandistai?