Kodėl raselė Afganistane ąžuolus sodino, arba kaip Talibano vyriausybė kovoja su narkotikų prekyba

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-06-12 21:17:00, skaitė 621, komentavo 13

Kodėl raselė Afganistane ąžuolus sodino, arba kaip Talibano vyriausybė kovoja su narkotikų prekyba

Nuostabus faktas: po JAV pabėgimo iš Afganistano, kviečiais apsėti plotai šalyje padidėjo ir sumažėjo apsėtų plotų opijaus aguonomis.

Afganistano Helmando provincijoje, vadinamoje „opioidų klėtis“, iš palydovinių vaizdų matyti, kad jų plotai smarkiai sumažėjo: žalia spalva – tai laukai su kviečiais, rožinė – su opioidinėmis aguonomis.

Nuo Amerikos invazijos, Afganistanas tapo didžiausiu opiumo gamintoju pasaulyje. JAV okupacijos laikotarpiu gamyba išaugo 40 kartų.

Kontrabandą gabeno per Vidurinę Aziją į Europą, litukriją, Rusiją ir Kiniją.

Be to, jankių karine aviacija, opiumas buvo gabenamas tiesiai į JAV.

UNODC duomenimis, opijaus plantacijų plotas Amerikos okupacijos laikotarpiu buvo 193 000 hektarų. Baltosios mirties prekybą prižiūrėjo, neskaitant jankių banditų ir britaškės karališkoji šeima, per nacionalines žvalgybos agentūras.

P.S.

Čia nieko naujo. Jankių banditai ir britaškės piratai visada užsidirbinėjo iš žmonių nelaimių. Bet verta atkreipti dėmesį, kodėl sumažėjo šių nuodų gamyba. Tai tiesioginė Talibano valdžios valdymo pasekmė. Dėl to didžiulė pagarba jiems. Gal dabar daugumai taps aišku, kodėl jankiai ir britaškės piratai paskelbė Talibaną teroristine organizacija or kodėl litukrijos buvusi karo ministrė raska Afganistane ąžuolus sodino…