Jonas Ohman: Lietuvoje vadinamieji patriotai ragina Liepos 11-12 ”eiti į gatves“ su Lietuvos vėliava

Autorius: Jonas Ohman Šaltinis: https://www.facebook.com/jonas... 2023-06-16 16:09:00, skaitė 726, komentavo 21

Jonas Ohman: Lietuvoje vadinamieji patriotai ragina Liepos 11-12 ”eiti į gatves“ su Lietuvos vėliava

Ukrainos vėliava (прапор) turi vieną magišką savybę, jei koks nors apsimetelis kokiais nors pseduopatriotinais sumetimais bando ją uždengti savo veliava, praporas ją peršviečia ir rodo to pačio pseudopatrioto „tikras“ spalvas.

Taip dabar atsitinka Lietuvoje, kur vadinamieji patriotai ragina Liepos 11-12 ”eiti į gatves“ su Lietuvos vėliava. Atsieit parodyti, kad čia Lietuva. O tuo pačiu (nors tai nesakoma viešai) užgožti Ukrainos vėliavas. Turiu sakyti, kad žaviuosi rusų sumanumu, net bandant pasukti mūsų pačių semiotiką prieš save pačius. Deja, šįkart bus sunkiau tai daryti.

Stovime prieš mūsų laikų didžiausią geopolitinį iššūkį, turime galimybę išreikšti solidarumą su vienu didžiausių mūsų saugumo užtarėjų – Ukraina. Viskam savas laikas, dabar bus metas rodyti savo tikrąsias spalvas, o šiuo metu jos yra Mėlyna ir Geltona. Stovėsime su Ukraina iki galo, taigi, ir Liepos 11-12, kada teks rodyti kas yra kas.

Kartu iki Pergalės  Разом до Перемоги

PS: Kalbu kaip žmogus, kuris per keletą metų yra perdavęs daugiau negu 1000 Lietuvos vėliavų į frontą, dažnai asmeniškai. Matyt, kažką suprantu apie vėliavas ir jų reikšmę.

PPS: Nuotrauka fotošopinta, tačiau, teisybės delei, kai vakar parodžiau keliems žmonėms, ne visi suprato, galvojo, kad ponas nuotraukoje realiai nutarė rodyti savo tikrą esmę.