„Birželio 22 d., lygiai 4 valandą...“

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-06-21 20:56:00, skaitė 403, komentavo 5

„Birželio 22 d., lygiai 4 valandą...“

Jau rytoj bus minima Nacionalinė Didžiojo Tėvynės karo ir Baltarusijos tautos genocido aukų atminimo diena.

 

Tą 1941-ųjų dieną į TSRS teritoriją įsiveržė nacių kariuomenė ir jos sąjungininkai, prasidėjo baisus karas, kuriame žuvo kas trečias Baltarusijos gyventojas. Visoje Baltarusijoje, 12.00 val., bus paskelbta tylos minutė.

 

Kviečiu visus prisijungti! Vidurdienį tereikės minutei sustoti ir prisiminti tuos, kurie savo gyvybės kaina prisidėjo prie Didžiosios pergalės. Prisiminkime ir tuos, kurie nukentėjo nuo vokiečių fašistų budelių.

 

Baltarusijos teritorijoje, Didžiojo Tėvynės karo metu, naciai sukūrė daugiau nei 260 mirties stovyklų ir masinio žmonių naikinimo vietų. Nepilnais duomenimis, vien Baltarusijos stovyklose žuvo apie 1,5 mln. žmonių.

 

Šalies teritorijoje sunaikinta daugiau nei 11,6 tūkst. kaimų ir miestelių.

 

Tai neturi būti pamiršta!

 

 

P.S.

 

Taip, aš žinau. Šį minėjimą organizuoja mūsų broliai, baltieji rusai, tačiau aš kviečiu visus Lietuvos piliečius pagerbti tylos minute visas nekaltas aukas, kurias nužudė fašistiniai išsigimėliai. Nes ir Lietuvoje, Vokietijos fašistai nužudė daugiau nei 800 000 žmonių. Taip pat aš žinau, kad litukrijos propogandistai, dabartiniai XXI amžiaus fašistų balintojai ir vakaroidinių fašistų uolūs tarnai, apie tai nei žodeliu neužsimins, neužsimins, kad 80 proc. Lietuvos gyventojų, pagal nacių planą, turėjo būti fiziškai sunaikinti, o likusioji dalis paversta vokiečių tarnais….taip, vakaroidinė-marionetinė «valdžia», segreguojanti savo šalies piliečius, tylomis apeis šią liūdną datą.