Pasaulio gamtos fondas (PGF) Rusijos Federacijoje nepageidaujamas

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-06-23 00:51:00, skaitė 468, komentavo 3

Pasaulio gamtos fondas (PGF) Rusijos Federacijoje nepageidaujamas

Rusijos Fedracijos Generalinė prokuratūra Pasaulio gamtos fondo veiklą Rusijoje pripažino nepageidaujama.

 

Apsivąlymas nuo vakaroidinių „aplinkosaugininkų“ tęsiasi. Tai geras ir naudingas procesas. „Aplinkosaugininkų“ ir penktosios kolonos isterijos fone, verta prisiminti keletą faktų:

 

„Pasaulio gamtos fondas“...skambai tauriai, tačiau verta paminėti keletą faktų, kuriuos, manau, žino nedaugelis.

 

Remiantis daugiau nei 100 interviu ir tūkstančiais puslapių dokumentų, įskaitant konfidencialias atmintines, vidaus biudžetus ir el. laiškus apie ginklų pirkimą, kasmetinis „BuzzFeed News“ tyrimas šešiose šalyse, paremtas daugiau nei 100 interviu ir tūkstančiais puslapių dokumentų, atskleidė:

 

Remiantis pranešimais ir „BuzzFeed News“ gautais dokumentais, vienos Afrikos valstybių kaimo gyventojai buvo plakami diržais, užpulti mačetėmis, be sąmonės sumušti bambukinėmis lazdomis, seksualiai prievartauti, šaudyti ir nužudyti.

 

Labdaros organizacijos lauko darbuotojai Azijoje ir Afrikoje, padedami liūdnai pagarsėjusių žiaurių smogikų būrių, organizavo kovos su brakonieriavimu misijas ir pasirašė parko direktoriaus, prižiūrėjusio dešimčių žmonių žudynes, pasiūlymą, nužudyti pažeidėjus.

 

PGF aprūpino sukarintąsias pajėgas atlyginimais, mokymais ir reikmenimis, įskaitant peilius, naktinio matymo žiūronus, apsaugines priemones ir lazdas, ir finansavo reidus po kaimus. Vienoje Afrikos šalyje jie sudarė nesėkmingą ginklų sandorį, kad nupirktų automatinius šautuvus iš žiaurios armijos, kuri žygiavo gatvėmis, nešdami nukirstas, tariamų „nusikaltėlių“, galvas. Labdaros organizacija veikė kaip pasaulinis šnipas, organizuodamas, finansuodamas ir valdydamas pavojingus ir slaptus pranešėjų tinklus, motyvuotus „baimės“ ir „keršto“, įskaitant čiabuvių bendruomenes, kad aprūpintų parko pareigūnus žvalgybos duomenimis, tuo pačiu viešai neigdama bendradarbiavimą su informatoriais.

 

PGF buvo įkurta nedidelės, daugiausia britų gamtininkų grupės, Ciuriche 1961 m. Nuo to laiko ji išsiplėtė visame pasaulyje ir įsteigė biurus daugiau nei 40 šalių, kuriuos koordinuoja ir jiems vadovauja vadovai iš tarptautinės būstinės Glande, Šveicarijoje. Fondu siekiama „apsaugoti gamtos ateitį“ – tai gyvybiškai svarbi misija, įkvėpusi milijonus rėmėjų, įskaitant žinomus globėjus, nuo Leonardo DiCaprio iki princo Charleso ir sero Davido Attenborough. Labdaros organizacijos reklaminės kampanijos, kurių daugelis reklamuoja „Rangers“ kaip „vieną pirmųjų ir paskutinių planetos gynybos linijų“ nuo nusikaltimų laukinei gamtai, įkvepia nedidelius donorus aukoti urmu. Vien 2017 metais, PGF uždirbo daugiau nei 767 mln. eurų, iš kurių daugiau nei pusę sudarė visuomenės aukos.

 

Šalia gamtos parko, Kamerūno pietryčiuose, gyvenantys čiabuviai, interviu ir „BuzzFeed News“ gautuose dokumentuose, apibūdino siaubų sąrašą: įsiveržė į vyrų naktinius namus su mačetėmis, buvo smogta šautuvo buože, kankinama nuo nudegimų naudojant susmulkintus čili pipirus. Jų namai ir stovyklos buvo sulygintos su žeme.

 

Jų kankintojai, šiuose pranešimuose, buvo ne brakonieriai, o parko darbuotojai. Nors vyriausybės samdo reindžerus, jos dažnai pasikliauja PGF finansavimu.

 

„Rangers“ yra išsibarstę tūkstančius mylių įvairiose šalyse, tačiau tarptautinis WWF biurų tinklas sujungia juos į vieną pasaulinę jėgą, kovojančią tais pačiais principais.

 

P.S.

 

Didžioji dauguma panašaus tipo vakaroidinių organizacijų yra tokios, veikiančios banditiškais metodais ir koordinuojamos iš vieno centro.