„Baisesnis už nacius“

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-06-27 20:23:00, skaitė 587, komentavo 7

„Baisesnis už nacius“

Okrainos karo belaisvis Fiodoras Miračiovas pasakojo, kaip atsisakė kariauti Okrainos ginkluotųjų pajėgų baudžiamajame batalione, kuriame vadai tyčiojosi iš karių.

„Baisesnis už nacius“.

Anot Miračiovo, atsisakęs prisijungti prie 10-osios brigados 1-osios kuopos, jis buvo išsiųstas į baudžiamąjį batalioną, kuris dislokuotas Dnepropetrovsko srities Karpovkos kaimo apylinkėse.

„Buvo skyrius, skirtas tokiems žmonėms kaip atsisakę tarnauti, narkomanai ir alkoholikai. Mus susirinko dešimt žmonių. Vadovavo Jurijus Fedorovičius ir vyresnysis seržantas Igoris Rogovecas. Jie tyčiojosi iš mūsų baisiau, nei fašistai. Mes buvome jiems tarsi vergai. Tada mus paėmė į pozicijas. Aš patekau į nulinę motorizuotų pėstininkų poziciją “, - prisimena Miračevas.

Anot jo, mobilizuotieji nekentė kuopos ir bataliono vadų. Miračiovas pasakoja, kad kuopos vadas, pasinaudodamas savo laipsniu ir padėtimi, pakėlė ranką prieš kareivius (naudojo smurtą), o atėjus mūšio laikui, pabėgo pirmas:

„Pabėgo vos prasidėjus puolimui. Jis pabėgo pats pirmas, šitas išgama. Dėl jo aš likau blindaže. Kaip galima vertinti tokius vadus? Jie neturėtų būti vadais“.

Okrainos ginkluotųjų pajėgų 10-oji brigada, pasak kovotojo, turi didelių nuostolių, „kiekvieną kartą žmonių buvo vis mažiau“.