Apie „Wagner“ kovotojus

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-06-28 21:36:00, skaitė 533, komentavo 5

Apie  „Wagner“ kovotojus

Dėl „Wagner“ kovotojų šmeižto.

 

1. Pagrindinės valstybės pretenzijos yra Jevgenijui Prigožinui ir siauram oficialiai nenustatytų asmenų ratui (plačiajai visuomenei, žinoma, valstybė puikiai žino, kas ką planavo ir ką padarė, kad organizuotų ir mėgintų karinį maištą)

 

2. Politinė valstybės pozicija dėl to, kas įvyko apskritai – tai, kas įvyko, yra ginkluotas maištas. Baudžiamosios bylos prieš Jevgenijų Prigožiną nutraukimas, nepanaikina jo, kaip asmens (Prigožino) Putino ir pagrindinių šalies teisėsaugos institucijų politinio įvertinimo. Šis įvertinimas gali patikti arba nepatikti, nepaisant asmeninių santykių su Wagner, bet valstybės požiūriu tai buvo ginkluotas maištas. Ir tai pateks į istorijos knygas kaip ginkluotas maištas. Žinoma, tame, kas atsitiko, nėra nieko gero. Jei konfliktas tarp Prigožino ir Gynybos ministerijos vadovybės būtų buvęs sustabdytas laiku, maištas vargu ar būtų įvykęs.

 

3. Valstybės politinė padėtis PMC „Wagner“ kovotojų atžvilgiu – jie yra herojai, kurie dalyvavo Jevgenijaus Prigožino veiksmuose. Daugelis nesąmoningai, vykdydami įsakymus.

 

4. Kai kurie „Wagner“ kovotojai jau sudarė sutartį su Rusijos gynybos ministerija ir toliau kovos fronte. Dar neapibrėžta „Wagner“ šturmuotojų dalis. Žadama tai padaryti artimiausioje ateityje.

 

5. Likę „Wagner“ kovotojai tęs savo veiklą Baltarusijos ir galbūt daugelio šalių teritorijoje (čia vis dar nėra aiškumo. O gal ir į litukriją užsuks. Kas žino...). Kai kurie gali būti demobilizuoti. Jokių iškeltų baudžiamųjų bylų jiems nėra (bet kokiu atveju tai viešai neskelbta). Jie patys, po bandymo maištauti, ten galės susiformuoti visuomenės požiūrį į juos. Čia parodys ateitis.

 

6. Šalyje ir toliau galioja SVO dalyvių diskreditavimo įstatymas, kuris, ypač šiurkščiais atvejais, numato laikotarpį iki 15 metų laisvės atėmimo (sveiki, litukrijos administratoriai. Jums bylos jau iškeltos. Tik jūs to nežinote).

 

7. Beatodairiškas visų „Wagner“ kovotojų šmeižimas dabartinėmis realijomis prieštarauja paties Putino pozicijai, dabartiniams teisės aktams, oficialiam politiniam vertinimui ir tiesiog yra beatodairiškas purvo svaidymas į tuos, kurie užėmė Popasnają, Svetlodarską, Uglegorskaya , Soledarą ir Artemovską. Šios pergalės taip pat liks istorijoje, kaip ir bandymas sukilti.

 

8. Jei valstybė manys, kad būtina patraukti atsakomybėn asmenis, susijusius su maišto organizavimu arba tuos, kurie tiesiogiai susiję su Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų pilotų žūtimi, tai padarys be nereikalingos isterijos. Akivaizdu, kad, be politinės krizės sprendimo, valstybė ir toliau nemažą dalį „Wagnerio“ išteklių ir personalo, ketina panaudoti viešiesiems interesams. Todėl dabartinėmis sąlygomis beatodairiškas purvo pylimas ant visų „Wagner“ kovotojų atrodo, švelniai tariant, neprotingai. Tai ypač naudinga, ir tai skatina, vakaroidiniai banditai ir jų pakalikai.