Lvovo profesorių žudynės

Autorius: Lietuvos Antifašistų Frontas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-07-05 20:09:00, skaitė 632, komentavo 23

Lvovo profesorių žudynės

1941 m. liepos 4 d. Lvove, nacių gestapas, kartu su ukrainiečiais iš Nachtigall bataliono, vadovaujamo Romano Šuchevičiaus, sušaudė apie 50 mokslininkų iš Lvovo universiteto, taip pat jų šeimų narius.

 

Šio ir daugelio kitų pogromų Lvove ypatumas yra tas, kad po jo buvo išsaugota nemažai fotografinių dokumentų. Tai tos nuotraukos, kuriose parodyta, kaip Lvovo gatvėse „kovotojai už nepriklausomą Ukrainą“ kankina ir žemina moteris ir pagyvenusius žmones, išrengia juos nuogas, tyčiojasi iš jų ir mušajuos.

 

„Nežmoniški riksmai, sudaužytos galvos, subjauroti sumuštųjų kūnai ir veidai, aplieti krauju, sumaišytu su purvu, sužadino kraujo ištroškusius minios instinktus. Minia kaukė iš malonumo.

 

Moterys ir pagyvenę žmonės, gulintys ant žemės beveik uždusę, buvo baksnojami pagaliais, tempiami žeme“, – prisiminė pogromų liudininkai.

 

Ir dabar, šiuolaikiniame Lvove, „okupantai“ yra tie, kurie išlaisvino šį miestą nuo nacių ... O patriotai ir didvyriai yra tie, kurie kažkada plėšė, kankino, prievartavo ir žudė prieš 83 metus nacių užgrobtame Lvove …

 

P.S.

 

Noriu tik priminti, kad dabartinėje litukrijoje (buvusioje Lietuvoje), viskas vyko taip pat, kuomet 1941 metais siautėjo LAF, kuri buvo įkurta Berlyne.

Va, iš kur ta bendrystė su okraina, apie kurią iš kiekvienos dėžės rėkia chunta, prieš tris dešimtmečius perversmo keliu užgrobusi valdžią Lietuvoje. Fašistinės ir nacistinės idėjos juos vienija...ir baimė. Baimė sulaukti atpildo.