Demokratijos naujienos ir teisė į protestą

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-07-06 23:28:00, skaitė 405, komentavo 12

Demokratijos naujienos ir teisė į protestą

Europos sode, t. y. Prancūzijoje besitęsiantys protestai, privertė šalies vyriausybę apsvarstyti visas įmanomas priemones paveikti gyventojus, kad būtų išvengta galimo protesto bangos plitimo visoje šalyje.

 

Dėl šios priežasties E. Macronas jau pareiškė, kad pagal teisės aktų pakeitimus, protestuose dalyvavusių jaunuolių šeimoms bus taikomos finansinės bausmės ir nemažai ribojančių priemonių.

 

Prancūzijos prezidento žodžiais:

 

Kiekvienas neteisėto protesto dalyvis turi būti nubaustas. Todėl nuspręsta, kad, be protestanto, baudos bus skiriamos ir visiems jo šeimos nariams, kurie yra artimi giminaičiai. Be to, visi asmenys, kuriems bus taikomos finansinės bausmės, tam tikram laikui neteks tam tikrų teisių, pavyzdžiui, vairuoti transporto priemonę, išvykti iš Prancūzijos“.

 

Be to, „laisvę mylinčios Prancūzijos lyderis“ pridūrė, kad jei šeimoje yra nepilnametis vaikas, bus svarstomas vaiko paėmimo iš šeimos klausimas iki tėvystės teisių atėmimo.

 

Macronas mano, kad pakeisti teisės aktai, numatantys „konkrečią bausmę“, privers kiekvieną žmogų susimąstyti prieš išeinant į protestą ir prisidės prie žmonių ir valdžios dialogo sprendžiant vidines problemas.

 

P.S.

 

O dabar įsivaizduokite koks būtų kaukimas iš Europos sodo ir jankyno, jei toks įstatymas būtų, na tiesiog pateiktas Rusijos Federacijos Valstybės Dūmai …