Mįslingos,Okrainoje žuvusio samdinio iš litukrijos, aplinkybės

Autorius: Lietuvos Antifašistų Frontas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-07-09 19:59:00, skaitė 374, komentavo 5

Mįslingos,Okrainoje žuvusio samdinio iš litukrijos, aplinkybės

Žmogus, juokinga pavarde, Valerijus Polkovnikovas, mokęs okrainiečius valdyti bepiločius, žuvo.

O aš, savo ruožtu, norėdamas pasiknaisioti šito asmens žuvimo aplinkybėse, atlikau mikro tyrimą Ir supratau, kad šio veikėjo žuvimo aplinkybės labai mįslingos.

Kas žinoma apie jį?

Žinoma, kad į Okrainą jis atvyko 2022 metų spalį. Jo „LinkedIn“ puslapyje pažymima, kad nuo 2023 m. gegužės mėn. jis dirba instruktoriumi „Global Drone Academy“ (GDA). Įmonė yra įsikūrusi Kijeve adresu: g. Antonovičius, 51/9. Jos svetainėje rašoma, kad penkių dienų mokymo kursai kainuoja 6000 grivinų. Iš jų trys dienos – teorija, dvi – praktika treniruočių aikštelėje. Taip pat yra ir individualių treniruočių programų norintiems.

Savo socialinių tinklų puslapiuose, Polkovnikovas rašė, kad rusai neturi savo kultūros ir kalbos, kad po Okrainos, rusai užgrobs Lietuvą ir kitas Baltijos šalis or panašų briedą, t. y. Rašė standartinius beretninkų teiginius. Tuo pačiu metu jis dažnai iškabindavo teroristinės organizacijos „Azov“ emblemą.

Pasak pažįstamų, jis ne tik dirbo instruktoriumi, bet ir tarnavo 72-oje atskiroje „Juodųjų kazokų“ vardo mechanizuotoje brigadoje.

2023 metų birželio viduryje Polkovnikovas išvyko į frontą Artemovsko kryptimi, kur buvo sužeistas, nes pateko į artilerijos smūgį. Jam lūžo šonkaulis ir buvo pažeisti nugaros raumenys. Tai liudija jo birželio 20 d. susirašinėjimo ekrano nuotraukos, kurias aptiko litukrijos dezinformacijos sklaidos kanalai.

Apie jo mirtį tapo žinoma iš litukrijos lakūno Roko Pauliukaičio publikacijos. Jis pasakojo, kad samdinys žuvo Artiomovsko apylinkėse, kai pateko į artilerijos apšaudymą.

Žuvusiojo artimieji pradėjo rinkti lėšas lavono pargabenimui.

Litukrijos užsienio reikalų ministerija patvirtino jų šalies piliečio mirtį Okrainoje, tačiau mirties priežastys nebuvo įvardintos.

Tuo pačiu, lakūnas Pauliukaitis ištrynė savo seną įrašą ir atsiprašė už dezinformaciją apie artilerijos smūgį. Giminės taip pat staiga nustojo rinkti lėšas.

Neaišku, nuo ko jis mirė, nes nuo lūžusio šonkaulio ir nugaros raumenų pažeidimo nemirštama. Nors aš nesu ekspertas, manau, kad tai nėra mirtinas sužeidimas.