Robertas Kenedis jaunesnysis: JAV yra įrengusios biolaboratorijas visame pasaulyje, taip pat ir Ukrainoje

Autorius: Anonimusas Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-07-16 23:53:00, skaitė 397, komentavo 15

Robertas Kenedis jaunesnysis: JAV yra įrengusios biolaboratorijas visame pasaulyje, taip pat ir Ukrainoje

VAŠINGTONAS, birželio 5 d. - RIA Novosti. Kandidatas į prezidentus Robertas Kenedis jaunesnysis, 35-ojo JAV prezidento Džono F. Kenedžio sūnėnas, pirmadienį pareiškė, kad JAV biologinės laboratorijos, gaminančios įvairių rūšių ginklus, yra išsibarsčiusios po visą pasaulį, taip pat ir Ukrainoje.

"Jei negalime derėtis su savo priešininkais tokiais klausimais kaip dirbtinis intelektas, tai dabar kyla egzistencinės grėsmės, ir tai ne tik dirbtinis intelektas, bet ir biologinių ginklų kūrimas", - sakė J. Kennedy.

Jungtinės Valstijos padidino maksimaliai izoliuotų biolaboratorijų skaičių

Politikas aiškiai nurodė, kad JAV biologinio ginklo laboratorijos yra įvairiose šalyse, įskaitant Ukrainą. "Mūsų laboratorijos išsibarsčiusios po visą pasaulį: Ukrainoje kuriami įvairūs bjaurūs biologiniai ginklai ir t. t."

Šių metų balandį Rusijos Federacijos Taryba vienbalsiai patvirtino parlamentinės komisijos, tiriančios JAV biologinio ginklo laboratorijų veiklą Ukrainoje, ataskaitą, dokumentui pritarė ir Valstybės Dūma. Pasak komisijos pirmininko, Federacijos Tarybos pirmininko pavaduotojo Konstantino Kosačiovo, Ukrainos teritorijoje tebėra mažiausiai 30 JAV biologinių laboratorijų. Senatorius pažymėjo, kad pagrindinis tokių tyrimų užsakovas yra Pentagonas, kuris iš tikrųjų gali pademonstruoti karinį biologinių tyrimų pobūdį. Pasak jo, JAV biologinių laboratorijų dislokavimas Ukrainoje byloja apie galimus amerikiečių planus panaudoti savo kariuomenę prieš Rusiją.

Vėliau Rusijos Federacijos ambasadorius Lynnas Tracy buvo pakviestas į Valstybės Dūmos komisijos užsienio valstybių kišimosi į Rusijos vidaus reikalus faktams tirti posėdį, kad padarytų pareiškimus apie JAV biologinių laboratorijų veiklą Ukrainoje. Šalies ambasada pranešė, kad atsisakė Valstybės Dūmos kvietimo.

Ar šeimininko ląstelių receptorių (ACE2) genetiniai variantai gali paaiškinti tam tikrų etninių grupių jautrumą COVID-19?

COVID-19 pandemija neproporcingai paveikė tam tikras grupes dėl daugelio priežasčių, įskaitant rasinius skirtumus medicininės priežiūros srityje, ankstesnius gretutinius susirgimus ir darbą profesijose, kurios didina riziką užsikrėsti. Naujo tyrimo duomenimis, angiotenziną konvertuojančio fermento 2 (ACE2) genetiniai variantai taip pat gali padėti paaiškinti infekcijos paplitimo skirtumus tarp etninių grupių. AKE2 yra šeimininko ląstelėse išreikštas receptorius, prie kurio SARS-CoV-2 prisitvirtina, kad paskatintų viruso patekimą į organizmą.

Ioannis Karakikesas iš Stanfordo universiteto vadovavo naujam tyrimui, kuris rodo, kad kai kurie hospitalizuoti pacientai, sergantys COVID-19, turi ACE2 genetinių variantų, kurie didina ACE2 ekspresiją. Kai kurie variantai, keičiantys AKE2 baltymo raišką ir prisijungimo giminingumą, buvo labiau paplitę tarp europietiškos kilmės žmonių.

Įvertinę COVID-19 sergančių pacientų genetinius duomenis, tyrėjai teigia, kad gali būti įmanoma nuspėti, kas yra linkę sirgti sunkia liga. Komanda rašo:

Pateikiame įrodymų apie genetinį ryšį tarp AKE2 genotipo ir COVID-19 ligos sunkumo ir manome, kad tiek eQTL, tiek koduojantys variantai gali padėti stratifikuoti COVID-19 riziką."

Tyrimas "SARS-CoV-2 jautrumas ir ACE2 geno variacijos įvairiose etninėse grupėse" paskelbtas medRxiv* serveryje.

Hospitalizuotų pacientų, sergančių COVID-19 liga, etniniai skirtumai

Iš visų teigiamų atvejų apie 68,3 % buvo europiečių kilmės, 17,5 % - Pietų Azijos ir 2,7 % - Afrikos kilmės. Mažiausiai atvejų buvo Rytų Azijos (0,8 %) ir mišrios kilmės amerikiečių (0,2 %). Maždaug 10,5 % žmonių buvo įvardyti kaip kiti. Rezultatai patvirtino, kad hospitalizuoti pacientai, sergantys COVID-19, statistiškai skyrėsi įvairiose etninėse grupėse. Rytų Azijos kilmės žmonės sudarė mažą procentą COVID-19 atvejų. Tačiau jie, kaip ir afrikiečių kilmės žmonės, buvo hospitalizuoti 50 proc. dažniau nei europiečiai. Priešingai, Pietų Azijos kilmės žmonės dėl SARS-CoV-2 infekcijos buvo hospitalizuoti daug rečiau nei Rytų Azijos gyventojai (16,2 %, palyginti su 46,8 %).

JAV valdomos biologinės laboratorijos Ukrainoje, surinkusios rusų DNR, kūrė biologinius ginklus, skirtus tam tikroms etninėms grupėms

Ar Pentagonas išleido nesuskaičiuojamus milijonus Amerikos mokesčių mokėtojų dolerių, kad Ukrainoje sukurtų rasėms pritaikytus biologinius ginklus? Rusijos Federacijos gynybos ministerija teigia turinti įrodymų, kad taip.

Neseniai paskelbtame pranešime Rusijos ginkluotųjų pajėgų branduolinės, biologinės ir cheminės apsaugos pajėgų vadovas Igoris Kirillovas atskleidė, kad JAV karinis-pramoninis kompleksas Ukrainoje ne tik vykdė su šikšnosparnių koronavirusu susijusius "eksperimentus", bet ir bandė kurti biologinius ginklus, kurie būtų selektyviai nukreipti prieš tam tikras etnines grupes, ir visa tai buvo daroma prisidengiant "moksliniais tyrimais".

"Turimi dokumentai patvirtina daugybę Ukrainos piliečių biologinių mėginių perdavimo į užsienį atvejų", - teigė A. Kirillovas. "Su didele tikimybe galime teigti, kad viena iš Jungtinių Valstijų ir jų sąjungininkų užduočių - kurti biologinius ginklus, kurie gali selektyviai paveikti įvairias etnines gyventojų grupes."

Pasak Kirilovo, apie 350 kriokonteinerių su kraujo serumo mėginiais buvo perkelti iš Ukrainos sveikatos ministerijos Visuomenės sveikatos centro į Australijos Doherty instituto infekcinių ligų etaloninę laboratoriją. Tai buvo daroma prisidengiant antikūnų titrų nustatymu. Rusijos gynybos ministerija gavo dokumentus, patvirtinančius, kad šiems didelės rizikos biologiniams tyrimams Ukrainoje iš tiesų vadovauja Jungtinės Valstijos. Kirillovas sakė, kad dokumentai rodo, jog šiuos tyrimus finansavo JAV gynybos departamentas.

Neseniai duodama parodymus Senato Užsienio reikalų komitetui valstybės sekretorės pavaduotoja Victoria Nuland pripažino, kad tokios biologinės laboratorijos egzistuoja, tačiau ji pabrėžė, kad vadina jas "mokslinių tyrimų" įrenginiais ir nė karto nepaminėjo žodžio "biologinis ginklas".

Kirillovas sakė, kad V. Nuland vis dėlto "netiesiogiai" patvirtino, jog JAV iš tikrųjų dalyvavo Ukrainos biologiniuose tyrimuose, kai pareiškė, kad Vašingtonas "nerimauja" dėl to, kad Rusija gali perimti šias biologines laboratorijas.

"Biologiniai tyrimai, kuriuos Ukrainoje finansavo JAV, pasak A. Kirillovo, apėmė projektus "UP-2, UP-9, UP-10, skirtus juodligės ir afrikinio kiaulių maro sukėlėjams tirti", - pranešė "InfoWars".

"Ypač projektas UP-4 esą buvo kuriamas Kijevo, Charkovo ir Odesos laboratorijose ir buvo numatytas iki 2020 m.".

Kirillovas taip pat sakė, kad Pentagonas domėjosi vabzdžių pernešėjais, galinčiais platinti pavojingas infekcines ligas. Jis pažymėjo, kad iš Charkovo biologinės laboratorijos buvo pagauta ir perkelta daugiau kaip 140 konteinerių su šikšnosparnių ektoparazitais, įskaitant blusas ir erkes.

"Remiantis turima informacija, amerikiečiai jau spėjo evakuoti didžiąją dalį dokumentų iš laboratorijų Kijeve, Charkove ir Odesoje, įskaitant duomenų bazes, biomedžiagas ir įrangą, į Lvovo epidemiologijos ir higienos tyrimų institutą ir Amerikos konsulatą Lvove", - pridūrė A. Kirillovas.

"Gali būti, kad dalis kolekcijos bus perkelta į Lenkiją."

Kirillovas pridūrė, kad Gruzijos biologinės laboratorijos taip pat vykdo projektus, susijusius su šikšnosparniais kaip biologinio ginklo nešiotojais. Tai labai panašu į tai, kas vyko Vuhano virusologijos institute (WIV) Kinijoje, iš kur, kaip manoma, kilo Vuhano koronavirusas (COVID-19). Rusijos generolas majoras Igoris Konašenkovas išreiškė panašų susirūpinimą dėl Ukrainos biolaboratorijų, įspėdamas, kad JAV finansuojamuose projektuose ten naudojami šikšnosparnių koronavirusai, kurie gali būti platinami per laukinius paukščius, migruojančius tarp Rusijos, Ukrainos ir kitų šalių.