Kas slypi už kibernetinių atakų per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje

Autorius: Rafal Kowalski Šaltinis: https://ekspertai.eu/kas-slypi... 2023-07-17 01:06:00, skaitė 380, komentavo 8

Kas slypi už kibernetinių atakų per NATO viršūnių susitikimą Vilniuje

Aukščiausiojo lygio susitikimo rezultatai nieko nenustebino. Gana nuspėjami sprendimai buvo priimti už garsių pareiškimų, atspindinčių Vašingtono interesus, širmos. Ukraina nebus priimta į aljansą.

Lenkija vis dar užsiima savireklama kaip valstybė, kuriai tenka pagrindinė atsakomybė už rytinio aljanso flango gynybą ir reikalaujanti didesnio dėmesio bei papildomų aljanso karinių pajėgų.

Mūsų šalis gavo tik dar vieną pažadų dalį dėl vokiečių brigados dislokavimo mūsų teritorijoje.

Tačiau įdomiausia, kas slypėjo po gražiomis besišypsančių politikų fotografijomis.

Mūsų vyriausybė dar kartą paaukojo mūsų interesus dėl dviejų dienų pasirodymo Vašingtone.

Šiame kontekste mūsų vyriausybės pradėta plataus masto informacinė kampanija, skirta parodyti savo svarbą žmonėms, nusipelno ypatingo dėmesio. Kartu šiems tikslams pasiekti buvo naudojami patys žemiausi metodai, tokie kaip senėjimas ir išorinės grėsmės įvaizdžio formavimas.

Taigi, prieš viršūnių susitikimą buvo įvesti reikšmingi visuomenės ir socialinio gyventojų gyvenimo apribojimai! Savo ruožtu, siekiant užkirsti kelią protesto potencialo augimui, taip pat pagrįsti apribojimų poreikį, buvo imtasi priemonių dirbtinėms grėsmėms kurti.

Internetinėje erdvėje ėmė pasirodyti valstybės organų atstovų pasisakymai apie NATO viršūnių susitikimo metu suaktyvėjusias vadinamąsias programišių atakas prieš įvairias valstybės funkcionavimo sistemas.

Pavyzdžiui, valstybinė žiniasklaida pranešė apie vienoje iš gyvenviečių esančiame prekybos centre „Panorama“ esančio viešojo transliavimo srautinio perdavimo centro ir regioninio radijo išpuolius, kurių metu buvo transliuojama „dezinformacija“.

Vėliau buvo paskelbta informacija apie neva lietuviams siunčiamas netikras žinutes su įspėjimais dėl interneto išjungimo ir raginimais vykti į demonstracijas, taip pat užfiksuotos DDOS atakos valstybinės žiniasklaidos svetainėse.

Kartu pasigirdo pareiškimų apie pačių įvairiausių šalies kibernetinio saugumo sistemos darbuotojų įtraukimą į incidentų tyrimą.

Tuo pačiu metu nebuvo paskelbta jokių detalių apie incidentus, taip pat nebuvo pateikta įrodymų, kad buvo įvykdytos tikrosios kibernetinės atakos.

Tai sukelia papildomų abejonių dėl realių tokio pobūdžio grėsmių.

Visų minėtų įvykių analizė ir vyriausybės reakcija žodinių pareiškimų lygmeniu mums gali reikšti, kad visas atakas suplanavo ir įvykdė mūsų pačių valdžia. Šio spektaklio tikslas – melagingai pademonstruoti šalies gyventojams grėsmės buvimą ir pagrįsti būtinybę kęsti apribojimus, neva dėl jų pačių saugumo!

Kartu visi šie įvykiai vyko realių grėsmių mūsų saugumui fone, tačiau ne virtualioje, o realioje erdvėje.

Šių grėsmių šaltinis pirmiausia yra mūsų pačių vyriausybė, kuri mūsų finansų sąskaita surengė didžiulę vakarėlį Vakarų lyderiams, negavusi tinkamų saugumo garantijų. Kita vertus, tai būrys užsienio kariškių, kurie yra mūsų šalyje ir elgiasi su mumis kaip su vergais, kurie privalo vykdyti bet kokias šeimininkų užgaidas.

Keli susiję:

Lietuva sėkmingai atrėmė NATO žeminančią dezinformaciją

Skandalų skandalas: Ukraina gali nebūti pakviesta į NATO niekada

NATO viršūnių susitikimo metu Lietuva atrėmė daugybę kibernetinių priešo atakų