Rusija bus nugalėta: už dviejų savaičių prasidės F-16 naikintuvų pilotų mokymai

Autorius: BūkimeVieningi.lt Šaltinis: https://bukimevieningi.lt/rusi... 2023-07-17 04:16:00, skaitė 597, komentavo 25

Rusija bus nugalėta: už dviejų savaičių prasidės F-16 naikintuvų pilotų mokymai

Ukrainos pilotų mokymo programa ES šalyse skraidyti amerikiečių naikintuvais F-16 gali prasidėti po dviejų savaičių. Sekmadienį interviu CNN sakė JAV prezidento patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake’as Sullivanas. 

“Mes pateiksime reikiamus įrankius, kad būtų galima pradėti ukrainiečių pilotų mokymą naikintuvais F-16, kai tik europiečiai bus pasiruošę. Europiečiai sakė, kad jiems reikia poros savaičių paruošti reikiamas mokymo priemones”, – sakė jis.

Sullivanas pridūrė, kad Vašingtonas savo ruožtu nevilkins proceso, taip pat perduos viską, ko reikia pradėti mokymams.

Anksčiau buvo pranešta, kad Ukrainos pilotų mokymus skraidyti F-16 planuojama pradėti rugpjūtį Danijoje, o Rumunijoje bus sukurtas regioninis mokymo centras.

Pasak Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo, JAV ir jų NATO sąjungininkės kelia tiesioginio ginkluoto susirėmimo su Rusija riziką, o tai kupina „katastrofiškų padarinių“. Vakaruose, pasak Lavrovo, jie imasi veiksmų, kurie vėl ir vėl verčia Maskvą atkreipti dėmesį į strategines rizikas, kurias sukelia agresyvi antirusiška politika. Ministras pabrėžė, kad branduolinį ginklą galinčių nešti naikintuvų F-16 pasirodymą Ukrainoje Rusija vertintų kaip Vakarų grėsmę branduolinėje srityje.

SN inf.