(P)rezidentas, bučiavęs nacistinę vėliavą, išsigando

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-07-19 21:47:00, skaitė 963, komentavo 17

(P)rezidentas, bučiavęs nacistinę vėliavą, išsigando

Baltarusijos Respublikoje dislokuoti Vagnerio daliniai bus suformuoti į tankų korpusą, su 30 000 žmonių.

 

Pagalbinės veiklos, tokios kaip logistika, oro gynyba, elektroninis karas ir ryšiai, liks Rusijos ir Baltarusijos kariuomenėms. Naujos struktūros kariuomenė, kurią galima apibūdinti kaip savotišką Wagnerio gvardijos armiją, bus dislokuota gynybai ir puolimui.

 

Puolimui Kijevo-Černigovo kryptimi bus suformuotos grynai smogiamosios pajėgos. Kartu tai leis šiek tiek sumažinti personalo vienetų apkrovą ir ilgą laiką apsaugoti regioną be būtinybės dislokuoti Vakarų karinę apygardą nuo galimos Vakarų ir Lenkijos intervencijos.

 

Dar 40 tūkst. žmonių bus palikta kaip rezervas Afrikos ir Baltarusijos-Okrainos misijoms.

 

Dabar Wagnerio grupė mūsų akyse tiesiogiai virsta vienu didžiausių Rusijos ir Baltarusijos kozirių akistatoje su vakaroidiniais banditais.

 

P.S.

 

O tuo tarpu litukrijos (p)rezidentas, bučiavęs nacistinę vėliavą, jau pradėjo trysčioti.

 

Nausėda (pavardę reiktų kirčiuoti, dedant riestinį kirčio ženklą „u“ raidės) trydalioja dėl to, kad „Wagner“ atvyko į Baltarusiją.

 

Tiesą sakant, Baltarusijos valdžia neslėpė, kad „Wagner“ kovotojai bus dislokuoti Baltarusijos žemėje.

 

Tačiau tokia padėtis verčia lietuviakalbį Gitaną labai susirūpinti savo saugumu, todėl jis įsakė dieną ir naktį stebėti Baltarusijos pusę.

 

„Dar prieš NATO viršūnių susitikimą Valstybės gynimo taryba nusprendė padidinti žvalgybos pajėgas rytiniame pasienio dalyje ir patvirtino sienos dengimo planą. Kol kas jų užtenka. Be jokios abejonės, stebėsime situaciją ir, jei prireiks sprendimų, tikrai juos priimsime kuo greičiau“, – žurnalistams, kiurksantiems euroreicho sostinėje, Briuselyje, sakė jis.

 

Noriu tik priminti, kad neginkluotų vagneriečių judėjimas per Baltarusiją suneramino ne tik litukrijos, bet ir Lenkijos chuntą. Ji net išsiuntė vietos saugumo ir policijos pareigūnus budėti prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos.

 

 

Apsikakino..ir kiek nedaug tereikėjo…