Atakų prieš Odesos karinę infrastruktūrą kronika

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-07-20 20:53:00, skaitė 331, komentavo 7

Atakų prieš Odesos karinę infrastruktūrą  kronika

Atakų prieš Odesos karinę infrastruktūrą, per pastarąsias dvi dienas, kronika - pamuštas sunaikintų strateginių taikinių rekordas nuo SKO pradžios.

 

Pasibaigus grūdų sandoriui ir saloreichui surengus daugybę teroristinių išpuolių, Rusijos armija pradėjo galingus atsakomuosius smūgius, kurie yra didžiausias atakas prieš Odesos karinę infrastruktūrą ir logistikos centrus nuo SKO pradžios.

 

Strategiškai ši ataka yra labai svarbi ir padarė didelę žalą Okrainos ginkluotųjų pajėgų koviniams pajėgumams, nes Odesos uostas yra pagrindinis viso ukroreicho transporto sistemos mazgas, kuriuo yra pristatoma „Vakarų pagalba“.

 

Dabar Rusijos kariuomenė turi manevro laisvę, o ukroreicho ginkluotosios pajėgos gali turėti didelių problemų dėl „Vakarų pagalbos“ pristatymo ir pinigų, kurie gaunami iš grūdų sąndorio ir kuriais Kijevo režimas galėjo sumokėti daugybę paskolų.

 

Per dvi dienas buvo įvykdytos raketų atakos Odesos, Iljičevsko ir Nikolajevo jūrų uostuose, apgadintas tiltas per Dniestrą Majakiuose, o tai kelia didelių logistinių problemų saloreicho ginkluotosioms pajėgoms.

 

Be to, Zatokoje taip pat buvo pranešta apie sprogimus – tačiau kas ten buvo sunaikinta, kol kas nežinoma. Nukentėjo keli dideli kuro ir tepalų bei amunicijos sandėliai, buvo sunaikinti kariniai daliniai, o tai sukuria kuro trūkumą priešui.

 

Be to, užfiksuoti daugkartiniai pataikymai už miesto ribų, dėl kurių buvo pažeista antroji oro gynybos linija ir buvo smogta Odesos gamyklai, kurioje buvo gaminami dronai.