Žymi ir įtakinga aktorė elžbieta Latėnaitė ragina reportinti žymų ir įtakingą dainininką

Autorius: Elžbieta Latėnaitė Šaltinis: https://www.facebook.com/elzbi... 2023-07-24 18:10:00, skaitė 491, komentavo 10

Žymi ir įtakinga aktorė elžbieta Latėnaitė ragina reportinti žymų ir įtakingą dainininką

Žymus ir įtakingas dainininkas Vaidotas Baumila parašo transfobišką postą. Subėga daug panašia neapykanta sergančių žmonių ir pasijaučia teisūs ir įgalinti. Vienam komentare liejasi tiesioginė neapykanta realiai trans moteriai su užuomina į suicidą. Vaidotas nemato problemos ir savo daromos žalos net ir tada. Totali svetima gėda. Norėtųsi už jį atsiprašyti, nors ir labai keistai skamba. Bet siutas ima begalinis. Ypač žinant, kad trans bendruomenė pati pažeidžiamiausia smurtui, savižalai, nužudymams iš visų LGBTIQ+. Ypač žinant, kad be drąsių aktyvių trans žmonių, ateinančių padiskutuoti ir nors kiek sveiko proto įnešti ir atstovėti save, yra labai daug bijančių ir skaitančių tyliai, pvz, paauglių.

Kaip tik neseniai Anglijoje 16-metė trans mergina Brianna Ghey parke buvo mirtinai subadyta peiliu. Nužudymas siejamas su transfobija, nes ji buvo atvira, turėjo savo tiktok kanalą. Įtariami du penkiolikmečiai.. (Nesunku įsivaizduoti įtariamųjų tėvų ir aplinkos požiūrį į trans žmones. ) Šeima ir draugai ją priėmė ir brangino tokią kokia yra, deja, tai neapsaugojo jos.

Saugokim save ir vieni kitus. Visus, ypač pažeidžiamesnius. Ir netylėkim, kai kažkas privilegijuotas ir galingas nusišneka ir daro realią žalą, prisidengdamas žodžio laisve.

Einam reportint šio posto: hate speech -> sex or gender identity

Nuoroda į įrašą:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2271494356382332&id=100005653696021

Ai, ir pasekit nuostabią organizaciją Trans Autonomija!