Kas geresnio litukrijoje ir pšepanstvoje?

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-07-25 21:06:00, skaitė 538, komentavo 12

Kas geresnio litukrijoje ir pšepanstvoje?

Ne taip seniai „įtakingu politiku“ ir visos litukrijos generalisimusu prisistatęs lietuviakalbis Nausėda, ne taip jau ir senai bučiavęs nacistinę vėliavą, idiotiškai pasisakė argumentuodamas, kad „Baltarusija yra Rusijos provincija“, dėl ko prieš jį susibūrė net bčb pelėsiniai.

Ir dar jis prasitarė, kad ES jį verčia leisti baltarusiškų trąšų tranzitą per litukriją, bet jis tai daryti atsisakė.

Nausėda jau seniai virto pigiu populistu, paprastu bankų statytiniu, nieko nesprendžainčiu ir tampomu už virvučių landzberg klano. Jis, šis lietuviakalbis, juk kandidatuoja antrai (p)rezidento kadencijai, o rinkimai vyks 2024-ųjų gegužę.

Pšepanstvos... čia atskira tema. Juos įžeidė Putinas, nes... Stalinas atidavė jiems vakarines teritorijas.

Prisiminkime, kad 1945 m. dalis Vakarų Prūsijos, dalis Silezijos, Rytų Pomeranijos ir Rytų Brandenburgo, laisvasis Dancigo miestas (Gdanskas), Ščecino rajonas iš Vokietijos atiteko Lenkijai. Būtų suprantama, jei lenkų lordai būtų įžeisti Putino, kad perdavė Baltarusijai taktinius branduolinius ginklus, o čia pasipiktinimo priežastis, pripažinkime, idiotiška.

Trumpai tariant, šlykšti valdžia. Tiek litukrijoje, tiek pas pšepanstvas.

Esmė: lenkų valdžia, bailiai įsižeidusi, o „lietuviškoji“ bando pelnyti taškus prieš (p)rezidento rinkimus, bet visi lieja mėšlą.

Ir dėl šių politinių ambicijų pirmiausia kenčia paprasti litukrijos žmonės.