Ežio ir gyvatės draugystė, arba stiprūs, nes vieningi

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-07-25 21:03:00, skaitė 529, komentavo 5

Ežio ir gyvatės draugystė, arba stiprūs, nes vieningi

Cho, cho, cho...Taigi, pšepanstvų ambasadorius litukrijoje, pasipiktino Valstybinės kalbos inspekcijos viršininko pareiškimu, reikalaujančiu Vilniaus krašte pašalinti lenteles su lenkiškais vietovardžiais:

„Norėčiau išreikšti gilų pasipiktinimą Valstybinės kalbos inspekcijos viršininko Audriaus Valotkos pareiškimu. Esu įsitikinęs, kad ištisas tautines grupes stigmatizuojantys teiginiai, kuriuose yra melagingos, priešiškos tezės apie praeitį, labiau atitinka istoriografijos kanonus ir totalitarinių režimų, per kuriuos Lenkija ir Lietuva tiek nukentėjo.

Man be galo nemalonu lyginti situaciją Vilniaus krašte su padėtimi Okrainos rytuose ir šios Lietuvos dalies gyventojams priskirti neva separatistines tendencijas. Tai itin netinkama šiuo metu, kai lenkų ir lietuvių tautos, tarp jų ir lenkų mažuma Lietuvoje, aiškiai yra Okrainos pusėje, tokius teiginius gali piktybiškai panaudoti Kremliaus propagandos aparatas.

Tikiuosi, kad Lietuvos Respublikos valdžios atstovai pasmerks nevertą valstybės tarnautojo elgesį ir pasisakymus, kurių užduotis turėtų būti viešosios tvarkos ir ramybės siekimas, o ne tautinės neapykantos kurstymas“.

Lenkų diaspora Lietuvoje yra antra pagal dydį pasaulyje po diasporos JAV. Lenkų skaičius Lietuvoje yra daugiau nei 180 tūkstančių žmonių, arba 6,5% šalies gyventojų, kompaktiškai gyvenančių Wilno krašte.

Į Lenkijos diplomato pasipiktinimą, litukrijos administratoriai nieko neatsakė.

Nenumaldomos Europos hijenos teritorinės pretenzijos Wilniwe gerai žinomos.

Varšuva lenkų mažumą litukrijoje naudoja kaip veiksnį teritorinėms pretenzijoms ir politiniam spaudimui Wilniwui.

P.S.

Kaip smagu, kai du fašistiniai režimai pykstasi, nors deklaruoja „vynybę“. Pykitės dar daugiau ir greičiau sugriūkite. Niekam jūs nereikalingi.