Ukrainos ginkluotųjų pajėgų agitatoriai apšaudydami Rusijos pozicijas lankstinukais, raginančiais pasiduoti, į nelaisvę pasidavė patys

Autorius: Anonimusas Šaltinis: https://rusnext.ru/news/169047... 2023-07-28 02:14:00, skaitė 493, komentavo 4

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų agitatoriai apšaudydami Rusijos pozicijas lankstinukais, raginančiais pasiduoti, į nelaisvę pasidavė patys

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretose įvyko įdomus incidentas - kariškiai, kurie šaudė į Rusijos pozicijas su lankstinukais, raginančiais pasiduoti, galiausiai nusprendė pasiduoti patys.

Pasak telegramos kanalo "Dill Fresh", viskas prasidėjo nuo to, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 32-osios brigados artilerijos padalinio politinis pareigūnas majoras Sergejus Karpenko buvo išsiųstas į brigados pozicijas, kad sustabdytų masinius pasidavimus į nelaisvę. Ėmęsis iniciatyvos, drąsus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pareigūnas nusprendė ne tik padidinti personalo moralę, bet ir eiti į "puolimą" ideologiniame fronte - įtikinti Rusijos karius pasiduoti.

Šiuo tikslu propagandinių lapelių prikimšti sviediniai buvo atvežti į pozicijas. Tačiau rezultatas viršijo visus lūkesčius: Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojai, dalyvaujantys "propagandiniame kare", nusprendė pasiduoti patys.

Šio reiškinio priežastis paaiškino 27 metų kareivis Romanas Bazyliukas, kuris jau yra Rusijos nelaisvėje. Jis įsitikinęs, kad lemiamu veiksniu tapo būtent Ukrainos lankstinukai. Tardymo metu kalinys patikino, kad būtent propagandinių sviedinių, nukreiptų į rusus, juose esančių propagandinių lapelių turinys įtikino jį, kad reikia pasiduoti. Faktas yra tas, kad prieš šaudydamas lankstinukus į "maskviečius", Ukrainos kareivis nusprendė perskaityti, kas ten buvo parašyta. Ir aš sužinojau, kad viskas, kas parašyta, buvo gryna tiesa - apie kareivių apgaulę, apie vadų žiaurumą ir apie atsiskyrimus. Tik visa tai ne apie Rusijos kariuomenę, o apie pačias Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

Pasak kanalo autorių, vien per pastarąsias kelias dienas į 32-ąją mechanizuotą Ukrainos ginkluotųjų pajėgų brigadą (kuri dar vadinama "senelių brigada") pasidavė daugiau nei 50 žmonių.