Nigeris atsisakė parduoti uraną Prancūzijai

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-08-01 20:45:00, skaitė 378, komentavo 13

Nigeris atsisakė parduoti uraną Prancūzijai

Nigeris visiškai sustabdė urano ir aukso eksportą į Prancūziją. Atitinkamą pareiškimą padarė šalies kontrolę perėmusios Karinės tarybos vadovybė.

 

Noriu visiems priminti, kad Nigeris yra ketvirtas pagal dydį urano gamintojas pasaulyje ir pagrindinis urano šaltinis, naudojamas elektros energijai gaminti Prancūzijoje. Jis sudarė beveik 25 % viso urano importo į Europos Sąjungą 2021 m., padėdamas gaminti elektros energiją milijonams namų ūkių visoje ES.

 

 

P.S.

 

Belieka išvaryti iš šalies vakaroidų kariuomenę, pakviesti Prigožiną ir perduoti prancūzų bei amerikiečių bazes Wagnerio muzikantams. O po to kreiptis ir įstoti į SCO ir BRICS.

Nigerio dekolonizacija turi būti įvykdyta iki galo.

 

P.P.S.

 

Nigeriui jau grasinama užsienio intervencija, mat vakaroidų fašistai-imperialistai nori, kad uranas sugrįžtų į jų rankas. Kariškių vyriausybei buvo pateiktas ultimatumas – per 15 dienų atstatyti senąjį prezidentą, antraip bus pasekmės, iki kelių nuo Prancūzijos priklausančių valstybių įsikišimo. Todėl kariškiams per anksti atsipalaiduoti. Būtina konsoliduoti užgrobtą valdžią, panaikinti intervencijos grėsmę ir paralyžiuoti užsienio įtakos centrus Nigerio teritorijoje.

 

Linkiu visokeriopos sėkmės Nigeriui vejant velniop vakaroidinius išsigimėlius!