Prancūzija pradėjo evakuoti savo piliečius iš Nigerio

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-08-02 21:48:00, skaitė 264, komentavo 7

Prancūzija pradėjo evakuoti savo piliečius iš Nigerio

Prancūzija pradėjo evakuoti savo piliečius iš Nigerio ir toliau grąsina valdžią paėmusiems kariškiams. Po Prancūzijos piliečių evakuacijos, savo šalių piliečius pradėjo evakuoti ir kitos ketvirtojo reicho šalys.

Žydinčio sodo piliečių evakavimas vyksta dėl to, kad kelių Afrikos valstybių koalicija, remiama NATO, ruošiasi ginkluotai invazijai į Nigerį.

Iki šiol Nigeris atvėrė sienas su Maliu, Čadu, Alžyru, Burkina Fasu ir Libija. Trys iš šių šalių turi Wagnerio muzikantus, o Alžyras yra vienas pagrindinių Rusijos ginklų pirkėjų regione.

Alžyro, Malio ir Burkina Faso pasirengimas stoti už Nigerį ir kovoti su agresoriais savo teritorijoje, šiek tiek apsunkina potencialių intervencijos dalyvių planus, nes vietoj įprastos vietinės agresijos gali kilti karas, apimantis visą regioną.

Be to, minėtos Afrikos šalys pagrasino išstoti iš ECOWAS, jei įvyktų invazija į Nigerį, o tai lems tolesnį nuo Prancūzijos priklausomo bloko susiskaldymą.

Tuo tarpu jokios intervencijos nėra, kariuomenė stiprina savo galią ir jau įšaldė aukso ir urano eksportą į žydintį Europos sodą.

Nesunku nuspėti, kad jei vakaroidai nepradės užkariavimo karo Nigeryje, tai lems tolesnį jų įtakos Vakarų Afrikoje išsekimą, automatiškai augant Rusijos ir Kinijos įtakai.

P.S.

O tuo metu ES grasina karine intervencija.

Nigeryje Europos Sąjunga (ES), labiau žinoma, kaip žydintis europos sodas, pasirengusi svarstyti galimybę paremti karinę operaciją prieš Nigerį, jei bus gautas atitinkamas Vakarų Afrikos šalių ekonominės bendrijos (ECOWAS) prašymas. Tai pranešė oficialus ES užsienio reikalų tarnybos atstovas Nabila Massrali.

Renginio transliaciją galima rasti Europos Komisijos svetainėje.

„Europos Sąjunga dar negavo tokių prašymų iš ECOWAS, bet esame pasirengę juos apsvarstyti, jei jie ateis“, – sakė diplomatas ir pridūrė, kad šį prašymą Europos Sąjunga apsvarstys „siekdama kuo geriau įvykdyti savo politinius įsipareigojimus.

Massralio teigimu, perversmas Nigeryje kelia grėsmę demokratijai.

„Visiškai palaikome ECOWAS poziciją, kad perversmas yra demokratinių principų, kuriais grindžiama politinė valdžia regione, pažeidimas“, – pabrėžė ji.

P.P.S.

„Tegyvuoja Putinas, Prancūzija-lauk!

Nigeriečiai šiandien ant plakatų rašo: „Tegyvuoja Putinas, Prancūzija-lauk!

Beje, okrainos vėliavos aikštėje nematau - tik Nigerijos ir Rusijos :)