Landzberg šaika (jie taip patys save įvardina), statys branduolinių atliekų saugyklą

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-08-02 21:11:00, skaitė 404, komentavo 8

Landzberg šaika (jie taip patys save įvardina), statys branduolinių atliekų saugyklą

Aūūū. Kur tu, Greta Tunberg?

Litukrija, ruoškis!

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija siųs notą po notos!

Litukrija (o tiksliau ją naikinanti chunta), Ignalinos atominėje elektrinėje, planuoja statyti giluminę radioaktyviųjų atliekų saugyklą. Tokio objekto statyba vertinama apie 1 milijardą eurų, o eksploatacija kasmet – 900 milijonų eurų.

Saugykla bus įrengta kelių šimtų metrų gylyje, o TATENA šiam projektui neseniai „palaimino“ litukriją.

Žinoma, litukrija dabar deklaruoja, kad laikomasi visų saugos standartų. Bet juk statydami BelAE baltarusai laikėsi visų tarptautinių reikalavimų, o tai nė kiek netrukdė landzberg šaikai uoliai bombarduoti Baltarusijos diplomatus savo skundais.

Šiandien jau galite suprasti, kodėl taip atsitiko – dėl banalaus pavydo.

Ši „valstybė“ galutinai ir negrįžtamai prarado savo branduolinę energetiką. Be to, netoli jos sienos buvo pastatyta AE, kuri tarsi numatė kvietimą sudaryti sutartis su Baltarusijos energetikais ir gauti elektrą už aiškiai mažesnę nei europietišką kainą.

Beje, neseniai litukriją valdanti šaika praleido puikią progą išsiųsti dar vieną protesto notą – antrasis BelAES jėgos agregatas jau sugeneravo daugiau nei 1 milijardą kilovatvalandžių.

Na, o tu, lietuvi, ar pasiruošęs gyventi ant branduolinio sąvartyno? Kur tu, Greta, kur jūs, įvairaus plauko žalieji, kurie 1990 metais taip aktyviai bezdėjo prieš LTSR pramonės vystymą? Kur jūs dabar?