Arkadijaus Vinokuro straipsnis, paskelbtas LRT portale, prasilenkia su faktais

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-08-02 22:25:00, skaitė 656, komentavo 3

Arkadijaus Vinokuro straipsnis, paskelbtas LRT portale, prasilenkia su faktais

Birželio mėn. 31 d. LRT.lt portale buvo paskelbtas Arkadijaus Vinokuro straipsnis "„Siurprizas“ Lietuvai ir Zelenskiui – naujas „herojus“, kvietęs atsikratyti žydais".

Autorius straipsnį pradeda teze:

Lietuvoje jau kuris laikas viešai vykdoma nacistinio Rusijos režimo speciali antisemitinė operacija.

Kuo pagrįstas autoriaus teiginys, kad Rusijos režimas yra "nacistinis"? Niekuo. Dar labiau stebina tai, kad, autoriaus teigimu, šis "nacistinis Rusijos režimas vykdo specialią antisemitinę operaciją" Lietuvoje.

Galima Rusiją apkaltinti užpuolus Ukrainą, okupuojant penktadalį šios valstybės teritorijos, bet kaltinti šią valstybę nacizmu ir rengimu antisemitinės operacijos Lietuvoje!? Tai jau primena psichinę negalią, nes nepateikiamas nei vienas faktas, kad pagrįsti šį teiginį. 

PRIMINSIU KELIS FAKTUS IŠ MANO ANKSTESNIŲ PUBLIKACIJŲ ARCHYVO, ĮRODANČIUS, KAD ARKADIJAUS VINOKURO MINĖTI TEIGINIAI PRASILENKIA SU REALYBE. 

Izraelio portalas Cursorinfo.co.il informavo savo skaitytojus, kad „Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kiekvieną dieną valgo košerinius macus, kuriuos atveža jam į Kremlių vyriausias Rusijos rabinas (pagal Chabado versiją) Berl Lazaras.

Apie tai pranešė kelios Izraelio MIP, tarp jų portalas „Kikar-Šabat“ su nuoroda į vyriausią RF rabiną.

Berl Lazaro žodžiais, macai — tai mėgiamas Putino maistas, kurį jis paprastai valgo iš ryto, užgerdamas arbata.

Putin.jpg

Vienas iš Chabado leidinių pateikia iliustraciją iš publikacijos, kur Putino galva yra pavaizduota fabrikinės gamybos „macos lakšto“ fone (Chabadininkai gamina apvalius „rankų darbo“ macus).
Rusijos portalas 3rm pateikia Vladimiro Putino asmens anketos (Forma Nr.1P) nuotrauką, kurioje pabraukti duomenys apie Vladimiro Putino tėvus. Anketoje rašoma, kad jo tėvas yra rusas Putinas Vladimiras Spiridonovičius, o motina yra žydė Šalomova Marija Ivanovna.

1492960845_-evrey-01.jpg

Matsa.jpg

Rusija kaip macas. Žurnalas Beit-Mašiach (Niujorkas-Kfar Chabad), Nr.1113. 

2022 metais Spalio pabaigoje Rusijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas, Federalinės saugumo tarnybos generolas leitenantas Aleksejus Pavlovas dienraštyje "Argumenty i Fakty" paskelbė straipsnį "Kas verdama "raganos katile". Ukrainoje stiprėja neopagoniški kultai". Generolas greta kitų sektų paminėjo ir žydų chasidų sektą "Chabad Liubavič", kuri turi labai glaudžius santykius su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

2023 m. sausio 20 d. dienraštyje “Zavtra” (Rytoj) paskelbtas straipsnis, pavadintas “Patruševo padėjėjas atleistas iš pareigų už tai, kad pavadino Lubavičių chasidus "sekta"”, autorius Aleksej Ivanov. Straipsnyje rašoma:

Prisimenate FSB generolą Aleksejų Pavlovą? Praėjusį rudenį Rusijos saugumo tarybos sekretoriaus padėjėjas savaitraštyje "Argumenty i fakty" paskelbė straipsnį "Kas dedasi "raganų katile", kuriame kalbėjo apie Ukrainos virsmą totalitarine hipersekta ("Kijevo valdžia pirmiausia virto karingais fanatikais, kurių pažiūros tiesiogiai prieštarauja normalių žmonių pažiūroms") ir būtinybę desatanizuoti šią teritoriją per URM.

Be kita ko, jis paminėjo chasidus chabadnikus, pabrėždamas: "Pagrindinis Lubavičių chasidų principas - sektos šalininkų pranašumas prieš visas tautas ir žmones."

Įsiutę žydai apkaltino Pavlovą antisemitizmu, "bandymais iškreipti judaizmo suvokimą masinėje sąmonėje" ir net "kraujo šmeižtu" bei pareikalavo, kad generolas būtų atleistas iš Saugumo Tarybos ir patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Prieš Aleksejų Anatoljevičių pasipylė įžeidimų ir grasinimų srautas. Tai pasiekė tokį lygį, kad tiesioginis Aleksejaus viršininkas, saugumo tarnybos sekretorius Nikolajus Patruševas (žiniasklaidoje Pavlovas buvo vadinamas Patruševo dešiniąja ranka), buvo priverstas viešai atsiprašyti. Pats generolas leitenantas Pavlovas neatsiprašė.

Sausio 20 d. Aleksejus Pavlovas (nuotrauka aukščiau) buvo atleistas iš Saugumo Tarybos sekretoriaus padėjėjo pareigų, kurias ėjo nuo 2009 m. kovo 19 d. Prezidento dekrete atleidimo priežastis nenurodyta.

Rusijos raytojų sąjungos narys Antonas Blaginas buvo ne kartą persekiojamas Rusijos teismų dėl Holokausto aukų skaičiaus kvestionavimo. Panašių bylų Rusijoje buvo ne viena.

Ar kas matė Rusijoje paradus, kuriuose būtų viešai demonstruojami nacistiniai simboliai? Gal kas matė rusų karius su ištatuiruotomis svastikomis? Gal Rusijoje heroizuojami nacių kolaborantai, naikinę žydus ir kitus TSRS piliečius Antrojo pasaulinio karo metais? Ne!

O dabar surinkite "Youtube" žodžius "Nazism in Russia" ir "Nazism in Ukraina". Tai kuri valstybė yra nacistinė? Youtube paieška jums rodo, kad nacizmas klesti ne Rusijoje, bet Ukrainoje.

https://www.youtube.com/watch?v=fy910FG46C4 

Izraelio Generolas Jakovas Kedmi, buvęs šios valstybės žvalgybos „Nativ“ vadovas, koneveikia Ukrainos prezidentą Volodimirą Zelenskį, kad jis toreruoja nacizmą Ukrainoje, garbina tuos, kurie karo metais naikino žydus.

44:10 - Apie UPA simbolikos naudojimą proukrainietiškai nusiteikusių izraeliečių. 

Programos vedėjas Aleksandras Valdmanas.

https://www.youtube.com/watch?v=OzYgBd66IIQ

Koliažui panaudotos LRT ir The Jerusalem Post nuotraukos.

bus tęsinys 

Nuorodos:

https://www.lrt.lt/naujienos/nuomones/3/2043066/arkadijus-vinokuras-siurprizas-lietuvai-ir-zelenskiui-naujas-herojus-kvietes-atsikratyti-zydais

https://cursorinfo.co.il

https://www.kikar.co.il/interesting/274805

https://3rm.info/main/67150-pochemu-rossiya-molchit-kogda-izrail-bombit-siriyu.html

https://www.jpost.com/international/article-713109