Arkadijaus Vinokuro straipsnio alogizmai. "Tu arba kryželį nuimk, arba trusikus užsimauk" 2 dalis.

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-08-03 23:34:00, skaitė 507, komentavo 3

Arkadijaus Vinokuro straipsnio alogizmai.

Tęsinys. Pradžia.

Panagrinėsiu visą Arkadijaus Vinokuro straipsnio, paskelbto LRT portale, įžangą, kurios pagrindinę tezę nagrinėjau šio straipsnio pirmoje dalyje. Autorius teigia:

Lietuvoje jau kuris laikas viešai vykdoma nacistinio Rusijos režimo speciali antisemitinė operacija. Pažiūrėkime: Seimo narys Remigijus Žemaitaitis vemia buitiniu antisemitizmu, siūlo užmušti žydus pagaliuku. Jo išsišokimus perėmė Antanas Kandrotas-Celofanas, išvadinęs Joną Ohmaną žydu. 

Neatsilieka ir buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus. Jis spekuliuoja esą „žydas“ J. Ohmanas surinktus iš žmonių pinigus veža į Izraelį. O štai Genocido centras pradėjo net „naują“ akciją, kurios pavadinimas „Heroizuokime dar vieną nacių kolaborantą antisemitą“.

Negailestingas nacių kolaborantų ir antisemitų medžiotojas Arkadijus Vinokuras pirmiausia triuškina "antisemitą" Remigijų Žemaitaitį, kuris "siūlo užmušti žydus pagaliuku".

Iš tiesų, Lietuvoje egzistavo tokia vaikiška slėpynių skaičiuoklė.  Aš ją girdėjau 6-me praėjusio amžiaus dešimtmetyje, kuomet viešėjau vasarą pas senelius Ukmergėje. Vilniuje, A.Smetonos gatvėje (buvusi N.Gogolio), kur prabėgo mano vaikystė, šios skaičiuoklės neteko girdėti.

Reikia būti išskirtinai lakios vaizduotės, mano nuomone, kad teigti, neva Seimo narys siūlo užmušti Lietuvos piliečius žydus su pagaliu. Iš konteksto galima ištrauti dievai žino ką.

Štai, pavyzdžiui, Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky yra sakiusi (žiūr. video 18:33)

"Žydai lietuvių nekenčia labiau nei lietuviai žydų..."

Gali būti, kad šis teiginys išimtas iš konteksto, nes priešingu atveju, aš sunkiai įsivaizduoju, kad žmogus, atstovaujantis Lietuvos žydų bendruomenę, galėtų svaidytis tokiais rasistiniais teiginiais.

Tame pačiame vaizdo įraše (13:15) politikas Arturas Orlauskas labai išsamiai paaiškino priežastis, kodėl Johno Ohmano, atklydusio iš Švedijos ir turėjusio šios šalies pilietybę, kaip ir ponas A.Vinokuras, destruktyvi veikla sukelia Lietuvos visuomenės pasipiktinimą.

https://www.youtube.com/watch?v=HkxffsSI22U 

Johnas Ohmanas suaukotus Ukrainai pinigus didele dalimi amoraliai pasisavina, ką parodė finansinė jo organizacijos ataskaita, ir dergia ant Lietuvos patriotų, ant Lietuvos valstybės simbolių. Mano nuomone, už šią veiklą iš Ohmano turi būti atimta Lietuvos pilietybė, nežinia už kokius nuopelnus įgyta?

AVvXsEgRHOLI4eZrwfDihVoSOsL7cvLEKCMg0SHIMIjflL3q_dFbUXmE_snDBmZ5Gb0V_7R2EBDa-O34sn6qYA7m3SvHlgeTUXm86-Di1Z1Q_Nw2R7Oh3RU13iH9BVUKbRrGG89uu2XVpZmZZ6U91yPtjt7hIeiVvNoZgYWSAMl0ifwcltnf2SWAdksjCiXfkRo=w516-h363

Mano ankstesnės publikacijos apie J.Ohmano "žygdarbius":

https://viesulas22.blogspot.com/2023/06/svedisko-kretinizmo-veidas.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/06/ohmanas-ir-vel-apderge-lietuvos.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/06/ohmanas-issimoka-is-auku-prezidentine.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/06/lietuvos-seimu-sajudis-pareiskimas-del.html

https://viesulas22.blogspot.com/2023/06/lrt-eteryje-lietuvos-valstybes-veliavos.html 

Aš nežinau kokius Lietuva "heroizuoja nacių kolaborantus antisemitus", aš ne istorikas. 

Aš, tačiau, nesuprantu, kaip žydų tautybės asmenys gali heroizuoti Ukrainos neonacius, heroizuojančius nacių kolaborantus antisemitus, kurie vykdė žydų Holokaustą Antrojo pasaulinio karo metais.

Fašistinio SS junginio "Edelveis" garbei pavadinto ukrainiečių dalinio vėliavą Ukrainos neofašistų kolaborantai ohmanai net atvilko į Vilnių, pakišo bučiuoti Lietuvos prazidentui, pakabino centrinėje miesto aikštėje vietoj Vyties! Kokia gėda, koks idiotizmas, kokia nepagarba Lietuvai ir lietuviams, nacistų Ukrainoje ir Lietuvoje nužudytiems žydams. 

AVvXsEgx4oJUihZFI9RCbBl8LU2BbzqQyL8tggT4RFNF5IkW94JMheFGgZElSIGun_nbJYlu70-ey_29f1CXx5Xjn6EYbf8K9ou2KqaTyUc-xB7_HGVkTHSlQDu5245902KrVX-thgGl3w_Ar8BK79uxHGY3OKwKE_yF6LiEQ0WGmtr8RcAJedpqgPCOwotJTvE=w506-h272

O kokia nepagarba Ukrainoje ir Lietuvoje nužudytiems žydams, kai Ukrainos žydų tautybės prezidentas Vilniuje tūkstančiams susirinkusių šaukė Banderos ir Šuchevičiaus nacistinį šūkį "Slava Ukraine, herojam slava". Gal jie nežinojo, kada ir kokiomis aplinkybėmis šis šūkis atsirado, kaip skamba šio šūkio vokiškas analogas?

Apie visą šitą dabartinės Ukrainos neofašizmą išsamiai papasakojo Izraelio generolas, buvęs "Nativ" (Mosado padalinys) ilgametis vadovas Jakovas Kedmi. Visiems ziguojantiems vinokurams ir ohmanams, lietuviškiems kvaileliams, juos mėgdžiojantiems, verta paklausyti žydų kario, žvalgo ir sionisto pasakojimą.

https://www.youtube.com/watch?v=45J9X2jvFa4

Stivas Dudnik klausia (35:18): Kodėl žydai palaiko konfliktą Ukrainoje? Rėkia „Slava Ukraine!"

J.Kedmi: Tai daugelio priežasčių rezultatas. Neišsivystymas nacionalinės ir politinės sąmonės, pataikavimas propagandai, žemas gebėjimas įvertinti savo situaciją, suvedimas su praeitimi kažkokių sąskaitų, perkeliant kitiems kaltę, prietarais. Savo pirmame laiške tėvams iš Izraelio aš parašiau tokią frazę: Koks durnius pasakė, kad žydai yra protinga tauta? Nes aš pamačiau kaip tik atvirkščiai. Aš atvykau iš Maskvos, iš tam tikro sluoksnio Maskvos žydų inteligentijos. Jaunas vaikinas. Aš kitaip įsivaizdavau žydus (...)

Kodėl jie rėkia „Slava Ukraine“? (38:20)

J.Kedmi. Buvo tik vienas žmogus, nesenai, prieš mėnesį, nuostabu, aš buvau priblokštas. Kroatijos prezidentas, katalikas. Kroatai buvo Hitlerio sąjungininkai. Kroatų mirties stovyklose buvo sunaikinta milijonas serbų ir beveik visi Jugoslavijos žydai. Jis pasakė: Europiečiai nustokite naudoti lozungą „Slava Ukraine, herojam slava“. Tai nacistų lozungas. Su šiuo lozungu Ukrainos nacistai žudė ir žydus, ir lenkus, ir rusus, ir ukrainiečius. Šis lozungas „Slava Ukraine, yra tas pats ką vokiškai reiškia „Heil Hitler, sich heil.“ Tai pasakė katalikas, Kroatijos prezidentas. NATO valstybės. Tautos, kuri buvo Hitlerio sąjungininkė. Jis pakankamai sąžiningas, jam pakako proto. Nenaudokite šio nacistinio sveikinimo. Tie, kurie jį naudoja, tyčiojasi iš nacizmo aukų, tų, kurie kovojo su nacizmu. Tai nepakenčiama. Jis ne Putino agentas, ne komunistas, jis sąžiningas žmogus.

Žydas Zelenskis, Ukrainos prezidentas, jis mums sako, kad Ukrainoje žydas prezidentas. Aš neskaitau Zelenskio žydu.

Būtent todėl Zelenskį pastatė Ukrainos prezidentu. Ką jis buvo politinis veikėjas? Jis turėjo politinę platformą? Koks tai pagrindas? Ar jis ką nors suprato politikoje, valstybėje?

Tie kurie įtaisė politinį perversmą Ukrainoje ir tie kurie parengė, kas vyksta, jie labai teisingai nutarė kaip subalansuoti tuos pro nacistinius elementus, kurie užėmė valdžią Ukrainoje.

„Tai pastatykim tą žyduką“ ir visam pasauliui rodysime jie ne naciai, jie žydai, tam jį ir pastatė, kad paveikti tuos silpnapročius, kurie sako: Jis žydas, todėl jis negali būti nacistas. Nieko panašaus, o apie Judenratą jie girdėjo? O apie geto žydų policiją jie girdėjo? O apie žydus, kurie išduodavo kitus žydus?Tik tam, kad išgelbėti savo ir savo giminių gyvybę. Tai ką jiems žadėjo Gestapo? Jūs žydai, raskite ir įskųskite juos, mes juos siųsime į stovyklą, o jūs ir jūsų šeima liks gyvi. Žydas-ne kažkokia indulgencija nuo antisemitizmo.

Tarkvamada, kuris prakeikė mūsų tautą, dydis inkvizitorius, jis iš žydų, jis krikštytas žydas. Aš nežinau, koks žydas prisiekia ant Biblijos (tai padarė V.Zelenskis A.L.). Buvo toks žydas, jis ir dabar gyvas, Henris Kizindžeris, Amerikos žydas, gimęs Vokietijoje, visiškai asimiliuotas. Kada jis tapo JAV užsienio reikalų ministru, jis prisiekė Baltuosiuose rūmuose. Jos sena mama atnešė Torą iš namų. Ir jis prisiekė ant Toros. Jis prisiekė JAV, nereligingas žmogus, jis prisiekė ant Toros. Tai skirtumas.

Kodėl keičia Banderos fašisto istoriją?

Lenkijoje pasiūlė įstatymą. Lenkų deputatai. Pagal jį už garbinimą UPA (Ukrainos sukilėlių armijos) ir Banderos, už naudojimą jų simbolių, už propagandą ir heroizaciją numatoma teisti iki 3 metų, nes Bandera, UPA, Šuchevičius yra nusikaltėliai, žmogžudžiai, ir tame siūlyme lenkai parašė: Jeigu Vokietijoje ims gaivinti Hitlerio kultą, nes jis sustiprino Vokietiją, atgaivino ją, dirbo ir stengėsi vardan vokiečių tautos. Jei dėl kažkokių priežasčių vokiečiai ims bėgti į Lenkiją, jūs įsivaizduojate, kad Krokuvos ir Varšuvos gatvėmis marširuos šitie vokiečiai ir šauks „Heil Hitler“? Kad taip vadinami pabėgėliai iš Ukrainos šaukia „Slava Ukraine" tai yra tas pats. Tai kalba lenkai, ne Putino agentai. Tie rusofobai, kurie blogiausiuose santykiuose su Rusija. Pas juos sveika pozicija. Jie sako, kad tai nacistai, o mūsų šalyje norima priimti įstatymą, kad už tai juos teistų. Ką aš galiu prie to pridurti?

Ukrainos žydai sako: "Tu arba kryželį nuimk, arba trusikus užsimauk". To ir linkiu ponui Arkadijui Vinokurui, kai jis prie Vilniaus Katedros šauks "Slava Ukraine...