Trumpai apie Nigerį. 2023-08-03

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-08-04 00:38:00, skaitė 500, komentavo 7

Trumpai apie Nigerį. 2023-08-03

1. JAV ir Italija atsisakė karinės intervencijos Nigeryje idėjos, paskelbdamos, kad jų karinė intervencija neįmanoma. De facto Prancūzijai siūloma kovoti už savo (dabar jau ne jos) uraną savo ir vietos priklausomų vyriausybių rankomis.

2. Kai kurių piliečių evakuacijos iš Nigerio fone, JAV jau paskelbė, kad paliks ten savo ambasadą, tačiau sumažins darbuotojų skaičių ir pakeis ambasadorių. Italija taip pat išsaugos savo ambasadą, tačiau išsiveš piliečius – evakuacija jau vyksta.

3. Blogiausias dalykas, kuris iki šiol nutiko Nigerio valdžią užgrobusioms kariuomenei, yra elektros energijos tiekimo iš Nigerijos nutraukimas, o tai turės įtakos vietiniams vartotojams, nes Nigerija tiekia daugiau nei pusę elektros energijos. Taip pat buvo sustabdyti mokėjimai grynaisiais Nigeriui per Pasaulio banką ir ES.

4. Nepaisant grasinimų ir spaudimo, generolas Chiani pareiškė, kad kariškiai nedarys nuolaidų ir neatkurs nuverstos prancūzų marionetės valdžioje. Į spaudimą ir grasinimus jie reaguos ryžtingai ir nenusilenks vakaroidams.

5. Be Alžyro, Malio ir Burkina Faso, Kinijos įtakos sferoje esanti Gvinėja taip pat išreiškė paramą naujajai Nigerio valdžiai.

6. Nigerio sostinėje tęsiasi demonstracijos, remiančios valdžią paėmusią armiją, taip pat toliau kabinamos Rusijos vėliavos. Beveik visi pagrindiniai administraciniai objektai sostinėje yra kontroliuojami sukilėlių. Rimto pasipriešinimo, taip pat masinių demonstracijų, remiančių nuverstą Bazumą, nėra.

7. Apskritai Nigeryje vystosi labai įdomi istorija, kuri palies labai daug šalių ir vienaip ar kitaip pakeis jėgų pusiausvyrą Vakarų Afrikoje. Jau dabar akivaizdu, kad Prancūzijos neokolonijinė imperija patyrė stiprų smūgį, o dekolonizacijos procesai, kurie buvo sustabdyti po TSRS sunaikinimo, toliau įgauna pagreitį.

Nigeris bus laisvas!

Jankiai ir anglosaksai - GO HOME!