Mane apgavo ukrainietė LIDL kasininkė, vis dar neišmokusi kelių žodžių lietuviškai

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-08-10 19:05:00, skaitė 508, komentavo 8

Mane apgavo ukrainietė LIDL kasininkė, vis dar neišmokusi kelių žodžių lietuviškai

LIDL tinklo parduotuvėse apsiperku nuo 2016 metų, kuomet Vilniuje atsidarė  pirmoji šio tinklo parduotuvė. Paprastai apsipirkdavau Kalvarijų ir Žirmūnų gatvėse esančiose parduotuvėse. 

Prieš gerus metus atsidarė nauja LIDL parduotuvė Nemenčinės pl.15, kurioje irgi ėmiau retsykiais lankytis. Šioje parduotuvėje buvo priimtos darbuotojos iš Ukrainos, nemokančios lietuvių kalbos. 

Šiandien įsitikinau, kad bent viena iš jų ne tik kad nekalba lietuviškai, bet, galimai, yra ir nesąžininga. 

Grįžęs namo pastebėjau, kad stinga dviejų pakuočių džiovintų slyvų, kurias naudoju vidurių reguliavimui. Čekyje viskas tvarkoj, slyvos figūruoja. 

"Gerovės valstybėje" gyvenančiam pensininkui 3 eurai - visai kitokia suma, nei kokiam Moki-vagi ministrui, ar pan. vyriausybės veikėjui, savo įstaigą puošiančiam Ukrainos vėliavomis.

Esu girdėjęs apie "pabėgėlių" iš Ukrainos nesąžiningumą iš savo dėdės, pažįstamo kunigo, Santariškėse dirbančios kardiologės, t.y. iš labai solidžių ir patikimų šaltinių.

Vargšas mano 81 metų dėdė, beveik metus laiko aptarnavo 10 metų už jį jaunesnius pensininkus iš Kijevo, kuriems "subombardavo namus". Jis juos vežiojo pas gydytojus ir visaip kitaip popino. Pasitvarkę sveikatą, "pabėgėliai" išvyko namo. Paaiškėjo, kad jų namai sveiki... 

Klebonijoje buvo apgyvendinti "karo pabėgėliai" ukrainiečiai. Mano pažįstamas kunigas buvo įtaisęs stebėjimo kameras, kurios ir užfiksavo, kad svečiai vagia: aliuminines kopėčias, kitus daiktus. Policija, kunigo žodžiais, atsisakė pradėti byla prieš "Lietuvos gynėjus".

Kardiologės tėvų kaimynai priėmė "pabėgėlių" iš Ukrainos šeimą. Netoliese esančio namo gyventojai išvyko atostogų. Tuo pasinaudojo "Lietuvos gynėjai" ir kapitaliai apvogė išvykusius. Name įrengtos kameros užfiksavo apiplėšimą.

Tai ne vieninteliai mano žinomi ukrainiečių nesąžiningumo faktai.

Visokių žmonių yra kiekvienoje tautoje, tačiau žiūrėti į atvykusius į Lietuvą ukrainiečius, kaip į kokias tai Indijos šventas karves, tikrai nereikia.

Kreipinio Nr.: 91221759

Laba diena,

p. Algimantai, dėkojame už Jūsų laišką.

Nuoširdžiai atsiprašome dėl įvykusios klaidos, kuomet kasoje buvo įskaičiuota, prekė "Džiovintos slyvos", kurios nepirkote bei Jums sukeltų nepatogumų.

Spėjame, kad galimai vietoje slyvų galėjo būti pirkta kita prekė, kurios kvite nėra.

Maloniai kviečiame per trumpiausią įmanomą laiką, bet ne vėliau kaip per savaitę nuo šio laiško gavimo, nuvykti į tą pačią parduotuvę su kasos čekiu, kreiptis į bet kurį kasos darbuotoją ir Jums bus grąžinti dėl klaidos permokėti pinigai - 2,9 €.

Apie šį atvejį taip pat informavome parduotuvės vadovą, kad būtų imtasi atitinkamų veiksmų, siekiant ateityje išvengti panašių nemalonių situacijų.

Būtume širdingai dėkingi, jeigu kitų savo apsilankymų metu, kasos čekį patikrintumėte dar būnant parduotuvėje - įsivėlus klaidai galėtume operatyviai ją ištaisyti.

Dar kartą apgailestaujame dėl įvykusio nesusipratimo.

Gražios dienos.

Pagarbiai

Živilė Petrauskė
UAB „Lidl Lietuva“
Klientų aptarnavimo skyrius