Gyvatė užantyje – litvinizmas importuotas į Lietuvą

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-08-10 19:23:00, skaitė 477, komentavo 4

Gyvatė užantyje – litvinizmas importuotas į Lietuvą

Antikos išmintis sako: Quidquid agis, prudenter agas et respice finem (Ką darai, daryk protingai ir žiūrėk pabaigos). Mūsų imbiciliška valdžia, suformuota iš menko intelekto ministrų, nežinančių istorijos, elgiasi neprotingai ir negalvoja, kokias pasekmes turės jų veikla mūsų valstybei. Įsileista į Lietuvą, pagrinde į sostinę Vilnių, 60 tūkstančių baltarusių (Alytaus dydžio miesto gyventojų skaičius), kurie savinasi Lietuvos istoriją, Lietuvos teritoriją, Vilnių, Lietuvos herbą.

Prieš pusmetį pasirodė Komentaras TV laida "Litvinizmas - baltarusių pretenzija į Lietuvos istoriją?

https://www.youtube.com/watch?v=n6sR1tw828s

Valdžia svarsto riboti baltarusių atsikraustymą į Lietuvą.

Baltarusių apsigyvenimo Lietuvoje problemai buvo skirtas  rugpjūčio 7 d. LNK televizijos reportažas žinių laidoje (https://lnk.lt/zinios-1830;  21:51). 

20230808_143250.jpg

Atsargos majorui Dariui Antanaičiui pavyko išvengti muštynių, bet jis buvo apspjaudytas už tai, kad gyvena "Baltarusijai priklausančiame Vilniuje ir yra lietuvis".

Prie Lietuvos atsargos karininko Dariaus Antanaičio Vilniaus gatvėje priekabiavo baltarusis ir jam įrodinėjo, kad Vilnius priklauso Baltarusijai, kad lietuviai gyveno Kaune, jie yra žmudzinai, o Vilnius ir visa rytinė Lietuvos dalis yra Baltarusijos. Antanaitį apspjovęs baltarusis dirba ir gyvena Lietuvoje.

Baltarusio karininkui Antanaičiui Vilniaus gatvėje deklaruotas naratyvas būdingas Baltarusijos opozicijai (žiūr. "Komentaras TV" laidą, video aukščiau), kuri nekenčia Backos, bet nekenčia ir lietuvių, kurie, jų teigimu, užgrobė baltarusių žemes, pasisavino jų kunigaikščius, istoriją, simbolius, pergales.

Prieš kelias dienas valstybinės "Belta" agentūros parengtoje ir transliuotoje laidoje baltarusių istorikas, habilituotas daktaras Igor Marzaliuk (Игорь Марзалюк)  pasakojo, kad dar jo seneliai, kurie gyveno Gardino apylinkėse, mokėję Lietuvių kalbą: https://www.youtube.com/watch?v=zkecgZKpyB8

1975 m. man teko keliauti Nerimi, beveik nuo pat jos ištakų Baltarusijoje. Mūsų sutiktas baltarusis irgi sakė, kad šiose apylinkėse seniau žmonės kalbėję lietuviškai, net jo proseneliai ir seneliai, o tėvai jau perėję į gudų kalbą. Sąjūdžio laikais teko lankytis Gervėčiuose, vienoje iš lietuvių dar gyvenamų salų Baltarusijoje.

Dr.Margaritos Starkevičiūtės nuomone, baltarusiai masiškai įsileidžiami į Lietuvą todėl, kad valdantieji iš to pelnosi: https://www.youtube.com/watch?v=MOIadOpN6T8

Norinčių atvykti į Lietuvą rūsų buvo klausiama, kam priklauso Krymas? Ar nereikėtų paklausti leidimus gyventi Lietuvoje gavusių baltarusių, kam priklauso Vilnius? Sulaukę tokių teiginių, kaip majoras Antanaitis, nedelsiant privalome juo deportuoti namolio, nes įleidę gyvates į užantį, labai greitai turėsime didelių problemų mūsų Sostinėje Vilniuje.

Quidquid agis, prudenter agas et respice finem

Nepamirškime!

Iliustracija: 

2023 balandžio 20 d. baltarusiai surengė mitingą prie Lietuvos Respublikos Seimo Vilniuje. Bendruomenė nori atkreipti dėmesį į prezidento Gitano Nausėdos žodžius apie tai, kad nėra pagrindo nustatyti skirtingą rusų ir baltarusių teisinį reguliavimą.

https://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/prie-seimo-baltarusiu-mitingas-nori-atkreipti-demesi-i-nausedos-zodzius.d?id=93129267