Siaubingi ženklai litukrijos pasienyje

Autorius: Махно Šaltinis: http://ldiena.lt... 2023-08-10 21:41:00, skaitė 356, komentavo 8

Siaubingi ženklai litukrijos pasienyje

Litukrijos pasieniečiai, pasienyje su Baltarusijos Respublika, iškėlė „siaubingus“ ženklus. Kažkodėl tik lietuviškai ir angliškai. Tikriausiai kad ne visi suprastų.

Juose rašoma:

„Nerizikuok savo saugumu, nevyk į Baltarusiją, gali nebesugrįžti“.

O aš autoritetingai patvirtinu! Kai kurie pribaltikos šalių turistai taip giria atostogas Baltarusijoje, vietines kainas, žmones ir gyvenimą, kad tikrai dažnai sako: net nesinori išvažiuoti.

Būna, kad jie lieka.

Ir tame nėra nieko baisaus.

Baltarusijoje laukiami visi.

P.S.

Kalbama, kad litukrija planuoja uždaryti du kontrolės punktus pasienyje su Baltarusija. Chunta galvoja tai daryti nuo rugpjūčio 15 d.

Kalbu apie Šumskas-Loša ir Tverečius-Vidzy pasienio punktus. Priežastis: chunta bijo vagnerio muzikantų ir kažkokios kontrabandos. Bet realiai tai daroma tam, kad kuo mažiau lietuvių keliautų į Baltarusiją.

Litukrijos gyventojų noras apsipirkti važiuoti į Baltarusijos Respubliką tapo kone nacionaline nelaime.

Keista, bet trečiųjų baltarusių protestų Lietuvoje pradžios metinių proga, buvo surengta spaudos konferencija. Konferencijoje Lietuvos Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas Rustamas Liubajevas (čia tas vaikinas, kurio turtas, VMI duomenimis, daugiau nei pusė milijono eurų) gąsdino lietuvius, kad jie nevažiuotų į baisųjį Minską. Netgi ne tam, kad grikiai pigūs, o mėsa skani (be vabzdžių lervų), o tam, kad žmonės ten gali pamatyti visai kitokį vaizdą, kurį jiems piešia litukrijos propaganda. Nes grįžę atgal, Lietuvon, lietuviai gali papasakoti likusiems, kad chunta meluoja. Ir tai tikra problema.

Per pirmąjį pusmetį, per Baltarusijos ir Lietuvos sieną abiem kryptimis, pravažiavo 2 mln. keleivių.

Baltarusijos piliečių buvo 830 000. Dauguma jų grįžo namo. Tačiau Lietuvos piliečiai į Baltarusiją išvyko 230 000 žmonių – po maždaug 52 000.

Tiesą sakant, visi šie žmonės dabar kelia grėsmę chuntai, privatizavusiai Lietuvą.