"Tai - mano pasaulis" - buvusi Austrijos užsienio reikalų ministrė pabėgo į Rusiją

Autorius: Algimantas Lebionka Šaltinis: http://lebionka.blogspot.com/2... 2023-08-13 16:28:00, skaitė 506, komentavo 2

 

Austrų portale "Heute" rašoma, kad  buvusi Austrijos užsienio reikalų ministrė Karin Kneissl dažnai kelia sumaištį savo prorusiškais pareiškimais. Dabar buvusi užsienio reikalų ministrė, matyt, planuoja Rusijoje apsistoti visam laikui.

Karin Kneissl nuo 2017 m. gruodžio mėn. iki 2019 m. birželio mėn. ėjo Austrijos užsienio reikalų ministrės pareigas. Politikė, kuri nepriklauso jokiai partijai, ypač daug triukšmo sukėlė prieš penkerius metus surengusi vestuves. Nuotraukose matyti, kaip ji šoko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir galiausiai jam nusilenkė. "Spiegel" reportaže atskleidžiama, kad neseniai ji net persikėlė arti jo.

Karin Kneissl apsigyveno Petrušovo kaime Riazanės regione, esančiame už penkių valandų kelio nuo Maskvos. Ji sakė, kad buvo priversta bėgti iš Europos, nes dėl savo politinės pozicijos "niekur nebuvo priimta". K. Kneissl džiaugiasi gyvenimu Petrušove: kaime yra "labai gera atmosfera" ir "pasakiška" gamta." "Kai gatvėse matau vištas, antis, ožkas - tai yra ir mano pasaulis", - sakė ji vietos žiniasklaidai. Austrijoje, pasak jos, ji gyveno labai panašiame mažame kaimelyje.

"Buvau priverstas bėgti iš Europos. Manęs niekur nepriėmė", - kalbėdamas su vienu Vokietijos leidiniu sakė Kneissl. Pasak Vokietijos žiniasklaidos, ji laiko save "antirusiškos propagandos auka" ir buvo priversta persikelti dėl grasinimų nužudyti. Šiuo metu ji vadovauja analitiniam centrui Sankt Peterburge ir svarsto galimybę prašyti Rusijos pilietybės.

Atrodo, kad Kneissl džiaugiasi gyvenimu Petrušuve. "Dabar gyvenu Petrušovo ir man patinka jo atmosfera", - prisipažįsta politikė. - Man patinka, kaip čia žaidžia vaikai. Čia labai gera atmosfera, ne tik dabar, bet, manau, kiekvieną dieną", - sakė ji kaimo šventėje. Ji taip pat mano, kad gamta yra "pasakiška".

AVvXsEjW9RzQQM8-dqlCbuylb3hPQl6J3hg0_haB6IbtN4reXFImaRmEwD7JkA3Rqeub5s7XNOWZqQV6TjSTHnK2HqAnXqj5UM-4chpw0nqJF0pTDrhOhQ6zXngpIfCgTLO6LWMcBiucqpO6EczXhLQn9RiHBekVZ4Biq3ZvD2u_jDJRkk-pnQF03fsPEZdOdEk=w508-h286

 

Leidinio teigimu, nuo konflikto Ukrainoje pradžios Kneissl ne kartą atkreipė į save dėmesį "prorusiškais pareiškimais". Taigi, Rusijos specialiosios operacijos pradžią ji pavadino "pačia minimaliausia pablogėjimo forma". Dėl to ji netapo populiari Vienos politiniuose sluoksniuose. Jai buvo grasinama atimti pilietybę, o dabartinis departamento vadovas Alexanderis Schallenbergas apie ją kalbėjo kaip apie "šį žmogų, mano pirmtaką".

Kol kas Kneissl ketina dar mėnesį pasilikti Rusijos kaime. "Sumokėjau dar vieno mėnesio nuomos mokestį, o toliau žiūrėsime. Nieko nežinau apie savo ateitį, nieko", - pabrėžė ji. Tačiau aišku viena: šiuo metu apie grįžimą į Austriją jai negali būti nė kalbos, praneša "Heute".

https://www.heute.at/s/das-ist-meine-welt-kneissl-schwaermt-von-russland-100286167