Kyla nauja ”litsvinizmo” banga, kurio pagrindinė idėja: “Baltarusiai yra istoriniai lietuviai"

Autorius: Žilvinas Svitojus Šaltinis: https://www.facebook.com/svito... 2023-08-13 20:32:00, skaitė 614, komentavo 3

Kyla nauja ”litsvinizmo” banga, kurio pagrindinė idėja: “Baltarusiai yra istoriniai lietuviai

Tai yra žmonės, kuriuos mes įsileidžiame į šalį ir priglaudžiame, nes jiems baugu savojoje.

Jie nesimoko lietuvių kalbos, nes “Lietuva nesudaro sąlygų”. Jie nori baltarusių mokyklos. Jie supyko, kai buvo uždrausta įsigyti nekilnojamą turtą ir ginklus.

Jie, kaip ir rossijanai, gerieji - opozicija savo diktatoriui. Tačiau ten kyla ir nauja banga (nauja šiame kontekste), kurioje niekas nemato jokių problemų, nes nei žiniasklaida nei valdžia ypatingai daug dėmesio tam neskiria.

Tai ”litsvinizmas”, kurio pagrindinė idėja: “Baltarusiai yra istoriniai lietuviai”, o mums jie sukurė terminą “žmudas”. Taigi mes “žmudai”, nes iš tiesų mūsų tautos pavadinimas yra “žemaičiai”.

Jų opozicija su baltai/raudonai/baltomis vėliavomis kuria pseudo-istorinius pasakojus youtube ir kituose socialiniuose tinkluose, kur aiškina, jog mes pavogėme iš jų Lietuvos vardą ir istoriją. Vilnius, kurį jie vadina “Vilnia” - yra jų įkurtas.

Lietuvių kalba niekada nebuvo naudojama - ja kalbėjo tik mužikai ir baudžiauninkai. Kalba, kuria kalbėjo Lietuvos Didžiojoje kunigaikštystėje - baltarusių.

Užteko jiems leisti naudoti Vytį savo herbe, nes istoriškai jų žemėse jis buvo naudojamas. Niekam nekilo minčių paklausti, kodėl jie svetimos šalies herbą naudoja. To užteko, jog jie turėtų pretekstą pradėti mus niekinti.

Jie tiesiog pas mus atvažiavo ir dabar reiškia mums savo pretenzijas, kurios mūsų vaikams ir anūkams bus jau egzistencine problema.

Mes be Vilniaus (ne)nurimsim?